maanantai 10. marraskuuta 2014

Soittakaa Paranoid!

Yksi häiden yleiseen tunnelmaan suuresti vaikuttava seikka on mielestäni musiikki. En haluaisi jättää musiikin soittamista vain loppuiltaan, vaan haluaisin kaunista taustamusiikkia soitettavan koko illallisen ajan. Illallisen aikana musiikki olisi "hissimusamaisempaa" ja loppuillasta sitten kunnon bilemusaa. Jos meille tulee jonkinlainen "diashow" ohjelmanumeroksi, niin olen jo päättänyt, mikä kappale sen taustalla soi. Kyseisen kappaleen kuulin pari vuotta sitten radiosta kesälomareissullamme.

Alunperin ajattelin, että häissämme ei soitettaisi perinteisiä suomalaisia valsseja, mutta asiasta keskusteltuamme tulimme siihen lopputulokseen, että ainakin muutama valssahtava kappale tulisi soittaa heti häätanssin jälkeen. Näin ollen myös vanhempaa sukupolvea edustavat vieraat pääsisivät tanssahtelemaan, toki haluamme huolehtia myös heidän viihtyvyydestään. Eikä missään nimessä tarvitse valita niitä perinteisimpiä valsseja, vaan esimerkiksi suomalaiselta Stella-yhtyeeltä löytyy kauniita kappaleita, joita voi tanssia valssin askelin. 

Olemme kallistumassa siihen, että meidän häihin ei tule bändiä vaan ammatti-DJ. Päätös ei perustu pelkästään kustannussyihin (hyvästä DJ:stä voi varmasti joutua pulittamaan ihan yhtä paljon kuin bändistä?). DJ huolehtisi musiikista koko päivän ajan eli hän suunnittelisi biisilistan yhteistyössä meidän kanssa sekä illalliselle, että bileisiin. Monissa häissä bändi esiintyy alkuillasta ja bändin lopetettua soittamisen siirrytään nopeatempoisempaan bilemusaan, joka soitetaan esim. spotifyn kautta. Tällöin tämä loppuillan biisilista pitäisi kuitenkin suunnitella ja toteuttaa itse. Uskon siis, että DJ:n kanssa pääsemme vähemmällä vaivalla. Netistä löytyy itse asiassa paketteja (http://www.haadj.fi/index.php), joihin kuuluu DJ:n lisäksi äänentoisto sekä valosuunnittelu (savukoneineen!), mutta hinta on niin korkea, että taidamme päätyä pelkkään DJ:hin.

Meillä on molemmilla melko laaja musiikkimaku. Itse koen, että arvioin musiikkia ennemminkin biisikohtaisesti kuin tyylilajeittain. Jotkut yksittäiset biisit saattavat kolahtaa todella kovasti, mutta en kuitenkaan välttämättä pidä samojen artistien muusta tuotannosta. Toki on olemassa musiikkityylejä, joista löytyy enemmän/vähemmän suosikkibiisejä kuin joistakin muista. Meillä on myös sulhasen kanssa selvästi hieman erilainen musiikkimaku, joten voi olla hankalaa yhdistää kahden ihmisen suosikkeja koko illan mittaiseen soittolistaan. Mutta kompromisseilla tästäkin varmasti selvitään.;)

Ainiin, tietysti vihkimisen jälkeen olisi myös hienoa nauttia kauniista lauluesityksestä, mutta ehkäpä palaan tähän aiheeseen sitten, kun vihkimispaikka ja tapa (siviili/pappi) on varmistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti