keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Miljoona (kuollutta) ruusua

Mietin pitkään, että haluanko kertoa hääkukista täällä blogissa. Kukat ovat niin suuri osa hääpaikan koristelua, että tavallaan haluaisin pitää ne vielä salassa häävierailta (= ainoat lukijani). Toisaalta, suunnitelmat voivat muuttua vielä niin monta kertaa, että ehkä uskallan paljastaa tämänhetkiset suosikkini.

Olen aivan surkea pitämään kasveja elossa, minkä takia meillä ei juurikaan ole paria sitkeää viherkasvia lukuunottamatta mitään kasveja kotona. Voin lähes kuulla kukka-parkojen huutavan hädissään, kun kuskaan niitä Plantagenista kotiin joka kevät ja syksy.:D Onhan se muutenkin ihan järjetöntä istuttaa muutaman kuukauden välein uusi vehka (kesäkukka/syyskukka/talvikasvit) siihen samaan ruukkuun, jossa ne hiljalleen (minun tapauksessani aika nopeasti) kuihtuvat pois. Syyskukat ovat kyllä kaikkein pahimpia. Se pirun krysanteemi mätänee ensimmäisen vesisateen jälkeen! Olen nimennyt ulko-oven edustamme kasvien hautausmaaksi, koska yksikään oven eteen nököttämään päätynyt kasvi ei ole selvinnyt kovinkaan pitkään (yksi varastettiin, joten sitä ei lasketa).

Tästä kaikesta voi helposti päätellä, että en myöskään tiedä kasveista juuri mitään. Minulle tuli yllätyksenä mm. se, miten valitettavan suuri vaikutus häiden ajankohdalla on siihen, mitä kukkia on saatavilla ja mihin hintaan. Nopeasti googlettamalla sain selville, että syys-lokakuussa pidettäviin häihin olisi omista suosikeistani tarjolla ainakin eustomaa, neilikkaa, leinikkiä, hortensiaa sekä tietysti ruusua. Näistä ainakin hortensiat ovat kalliimpia syksyllä kuin kesällä. Pionit ovat edelleen erittäin trendikkäitä hääkukkia ja alunperin kaavailinkin valkoista pionia hääkimppuun ja/tai pöytäkoristeeksi. Valitettavasti pioneja ei varmastikaan saa enää syksyllä tai hinta ainakin on tähtitieteellinen. Lisäksi pioni on mielestäni jo vähän "liian suosittu", minkä takia se on alkanut menettämään arvoaan silmissäni (aina pitää yrittää erottautua massasta ;)).

                                                    Kuvat:Pinterest

Kukkien sävyjen haluaisin olevan vaaleita. Vaikka suunnittelemme syyshäitä, en silti kaipaa oranssia tai muitakaan syksyn sävyjä koristeisiin. Ihailen kyllä häitä, joissa on käytetty kirkkaita teemavärejä kuten fuksiaa tai tummanpunaista, mutta itse en mielestäni ole tarpeeksi räväkkä luonteeltani, jotta voisin käyttää näitä värejä uskottavasti. ;) Olemme molemmat aika rauhallisia ja tasaisia tyyppejä, joten vaaleat sävyt sopivat meille hyvin.:) Haluaisin kukka-asetelmien henkivän tietynlaista ajatonta eleganssia. Ruusu on varmasti se elegantein ja klassisin kukka, mutta mielestäni yksinään käytettynä hieman tylsä valinta. Siksi haluaisin yhdistää ruusun kanssa jotakin toista "rennompaa" kukkaa. Minulla onkin jo aika tarkka mielikuva siitä, minkälaisia kukka-asetelmista tulee, mutta se jääköön vielä salaisuudeksi.     


                                                       Kuvat: Pinterest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti