torstai 6. marraskuuta 2014

Feed me!

Hyvä ruoka ja juoma ovat tärkeä osa hääpäivää ja niihin halutaan yleensä myös panostaa. Niin myös meidän häissämme, mutta uskallan jopa väittää, että me suhtaudumme näihin elämän suuriin nautintoihin jopa hieman vakavammin kuin enemmistö ihmisistä. Sulhasta voisi nimittäin kuvailla termeillä kulinaristi sekä viiniasiantuntija, ja olen minäkin jotain oppinut näiden yhteisten vuosien aikana. Tai jos en ole oppinut, niin olen ainakin tottunut hyvään.;) Olemme kuitenkin myös realisteja ja tiedämme, että hääbudjettimme ei tule riittämään seitsemän ruokalajin gurmee-illalliseen 60:lle hengelle. Haluaisimme silti toteuttaa ainakin pääruoan tarjoilun lautasannoksina. Syyshäihin sopiva pääruoka voisi olla esimerkiksi riistaa. Itse pidän riistasta sekä lampaanlihasta paljon enemmän kuin naudanlihasta. Olen myös kalan (erityisesti sushi-muodossa) ja äyriäisten ystävä ja varsinkin kampasimpukat ovat herkkua.

Meillä on joitakin suosikkirypäleitä ja viinityylejä, joita haluaisimme hyödyntää hääillallisen viineissä. Pääasia tietysti on, että viini sopii ruoan kanssa. Samppanjaa tullaan myös aika varmasti nauttimaan illan aikana, mutta emme ole vielä päättäneet, että missä laajuudessa. Hurjimmissa suunnitelmissa ajattelimme tarjota pelkkää samppanjaa koko illallisen läpi. Hääillalliseen panostaminen toki tarkoittaa sitä, että budjettia on kiristettävä jostain muusta kohdin. Siksi mielestäni onkin tärkeätä, että molemmat ovat samaa mieltä siitä, mihin suurin pala budjetista lohkeaa. Jos minulla olisi haaveissa hulppea timanttisormus ja designer-hääpuku, samppanjat jäisivät varmasti juomatta.;) 


Karkkibuffat ovat kovin trendikkäitä nykyään ja meidänkin häissä sellainen tullaan todennäköisesti näkemään. Hääkakun tyylin sekä maut sulhanen päätti jo paljon ennen kihlausta, joten se asia on ainakin hoidossa, jos hän ei satu muuttamaan mieltään.;) Yöpalan suhteen meillä on myös aika kunnianhimoisia suunnitelmia, mutta jääköön ne vielä salaisuudeksi varsinkin kun suunnitelmien onnistumisesta ei ole vielä mitään takeita.

Kuva: Pinterest
                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti