tiistai 11. marraskuuta 2014

My precious

Eräs osa-alue, mikä ei meidän häissämme vaadi suunnittelua ja ankaraa pohdintaa, on sormukset. Sormukset ovat täysin piece of cake. Sulhaselle tulee vain yksi sormus, joka hänellä on jo sormessaan. Minun vihkisormukseni tyyli päätettiin jo kihlasormusta suunniteltaessa. Kihlani on 4 mm leveä flakka titaanisormus yhdellä timantilla. Vihkistä tulee hieman kapeampi titaanisormus vähintään kolmella timantilla. Seppämme kertoi meille, että yksikivisen sormuksen rinnalle tulevassa sormuksessa tulisi aina olla pariton määrä kiviä, jolloin katse kohdistuu keskelle eikä timanttien väliin. Näin ollen kihla ja vihki muodostavat yhdessä kauniin kokonaisuuden. Kihlani pinta on käsitelty "naarmuttamalla". Vihkin pintaa ei käsitellä muuten kuin kiillottamalla, jotta siihen voi myöhemmin (esim. merkittävien juhlapäivien kunniaksi) upottaa lisää kiviä.

Suosittelen ehdottomasti sormusten teettämistä jos niiden kanssa ei ole kiire. Me jouduimme odottamaan sormuksiamme melko kauan, mutta se että ne ovat meidän suunnittelemia (sepän avustuksella tietty) ja näin ollen uniikkeja, mielestäni lisää "tunnesidettä" kyseisiin metallirinkuloihin. Ainoa mitä meidän siis tulee vihkisormukseni suhteen muistaa, on tilata se hyvissä ajoin.

Mistäköhän se muuten johtuu, että timantit viehättävät naisia (ei varmasti kaikkia naisia, mutta näin yleistetysti)? Onko se timanttien säihke, lujuus vai hinta, mikä saa meidän päät pyörälle?;) Itse haluaisin uskotella itselleni, että en osta arvokkaita tavaroita pelkästään niiden hinnan takia (= statussymboliksi), vaan koska kyseinen tavara sattuu miellyttämään minua ulkonäöltään ja on laadukkaasti valmistettu sekä ajaton. Timantit säilyttävät ulkonäkönsä sekä arvonsa, mutta varmasti niihin liittyy myös paljon järjellä selittämättömiä tunteita. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin timanttien nykyinen markkinahinta ei vastaa niiden oikeata arvoa (minkä määrittelee mm. harvinaisuus, hiontaan tarvittavat työtunnit jne.), vaan hinta perustuu osittain mielikuviin, jotka puolestaan määrittelevät sen, mitä ihmiset ovat valmiita maksamaan timanteista. Mielestäni Sheldon Cooper muotoili timantteihin liittyvän problematiikan erittäin hyvin ;).     

 

"Remarkable. Diamonds, crystallized carbon. Every day, people go to the grocery store and come home with sacks full of carbon in the form of charcoal briquettes that they toss in their barbeques and set on fire. But just because you’ve got some carbon with the atoms stacked neatly, you expect me to plunk down thousands of dollars."

Sheldon Cooper - The Big Bang Theory

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti