maanantai 17. marraskuuta 2014

Show me the money!

Otin käyttöön häät.fi -sivuston Meidän häät -työkalut (muistilista, budjettilaskuri ja vieraslista). Ihan käteviä, vaikka olenkin vannoutunut excel-listojen laatija. Olen tehnyt jo yhden version budjetista exceliin, mutta tuo budjettilaskuri on itse asiassa aika kätevä. Siitä löytyi monta menoa, joita en olisi edes tullut ajatelleeksi, ja menot on luokiteltu järkevästi (sormukset ja asut, kauneudenhoito, häävastaanotto, kukat, somistus, ohjelma, paperitavara, kuljetukset, lahjat, muita kuluja, kuherruskuukausi). Mikä ihme muuten on "seremoniakello" ja pitääkö mun hankkia sellainen?;)

Mutta on tuo lista kyllä pitkä, huhhuh! Enkä osaa yhtään arvioida, mitä esimerkiksi kukat tai hääauto tulevat maksamaan (paljon, todennäköisesti). Häät ovat siitä(kin) ainutlaatuinen juhla, että yhteen päivään voi saada uppoamaan aivan käsittämättömän suuren summan rahaa. Senkin takia päätimme pitää häät vasta parin vuoden päästä, jotta meillä olisi vielä aikaa säästää. Olemme molemmat aika säästäväisiä ihmisiä, joten voisimme kyllä järjestää juhlat vaikka heti ensi kesänä, mutta minä ainakin olen myös melko varovainen rahankäyttäjä ja haluaisinkin säästötililleni vielä lisää puskuria ennen kuin häät vetävät sen lähes tyhjäksi. Toisinaan joudun muistuttelemaan itselleni, että turha sitä rahaa on hillota tilillä. Mitään täältä ei kuitenkaan loppupeleissä saa mukaan. Kun kerran olemme päättäneet järjestää häät, niin tehdään se sitten kunnolla ilman, että jälkeenpäin kaduttaa ettei panostanut niin paljon kuin olisi pystynyt.

Järki tässä touhussa on toki oltava mukana. On mietittävä tarkkaan, missä asioissa rahallinen panostaminen kannattaa ja missä saa aivan yhtä hyvää halvemmalla hinnalla. Paljon voi myös varmasti lainata tai hankkia käytettynä. Kuten on jo varmaan käynyt ilmi, me haluaisimme panostaa erityisesti ruokaan ja juomaan. Molemmat ovat sellaisia asioita, joissa rahalla melko varmasti saa myös parempaa. Minä haluaisin panostaa myös kukkiin. Hääpukuun en sen sijaan ajatellut laittaa suuria summia, mikä on ehkä hieman epätyypillistä naiselle.;) Tosin en ole vielä sovittanut yhtäkään pukua, joten mieleni voi vielä muuttua. Aion todennäköisesti myydä hääpukuni häiden jälkeen, mikä saattaa mahdollistaa hieman arvokkaamman puvun hankinnan. Yritän myös miettiä häiden järjestämisen ekologista puolta, enkä haluaisi, että hääpäivän jälkeen meillä on kämppä täynnä rojua, joka menee suoraan kaatopaikalle (koristeita, paperitavaraa, kukkaruukkuja jne.). Onneksi nykyään on hääkirppiksiä, mistä voi tehdä löytöjä omiin juhliinsa tai myydä sitä "rojua" pois häiden jälkeen (-> menee liittymään facebookin hääkirppisryhmään). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti