tiistai 18. marraskuuta 2014

Lupaus seikkailusta

Häiden budjetista kun oli puhetta, niin jäin miettimään, että laskevatko pariskunnat yleensä myös häämatkan mukaan budjettiin? Tällöin itse hääpäivään varattu budjetti saattaakin tiukentua (tai kokonaisbudjetti kasvaa jos on vähän hövelimpi tyyppi ;)) aika lailla. Riippuu tietty siitä, mihin päin maailmaa aikoo häämatkallaan suunnata. Onneksi ikimuistoisia matkoja voi tehdä myös pienemmällä budjetilla, mutta jotenkin ajattelen, että jos kuitenkin jossain vaiheessa elämää haluaa kokea lomamatkallaan vähän enemmän luksusta, niin häämatka on siihen täydellinen tilaisuus.

Ensisijaisesti toiveissa olisivat turkoosi meri, valkoinen hiekka ja palmut, joten kohteeksi valikoituu todennäköisesti jokin Intian valtameren paratiisisaarista (esimerkiksi Mauritius, Malediivit tai Seyschellit). Aiemmin ajattelin, että häämatkalla majoitutaan ehdottomasti All-inclusive -hotellissa, mutta olen kuullut niistä myös niin paljon huonoa (samaa pahaa ruokaa päivästä toiseen jne.), että en ole enää ihan varma. Varmasti löytyy myös todella laadukkaita All-inclusive -hotelleita, mutta onko meillä kuitenkaan sellaiseen varaan... Se jää nähtäväksi. Jokunen vuosi sitten innostuimme myös Välimeren risteilyistä ja semivakavasti harkitsimme sellaista jopa tavalliseksi kesälomamatkaksi. Nämä risteilythän eivät käsittääkseni ole nykyään enää vain eläkeläisten ajanvietettä.;) Totesimme risteilyn olevan kesälomamatkaksi kuitenkin turhan hintava, mutta häämatkaksi sellainen olisi varmasti oivallinen.

Kuva täältä

Jos kuitenkin päätyisimme rantaloman sijasta kaupunkikohteeseen, Italia voisi olla vahvoilla. Olemme käyneet muutaman kerran Italiassa kesälomalla ja reissuillamme nähneet mm. Rooman, Firenzen, Milanon sekä Gardajärven. Garda- tai Comojärven ympäristö voisikin olla ihana häämatkakohde.

Kuva täältä

Minusta olisi ihanaa lähteä häämatkalle heti häiden jälkeen, ehkä jopa seuraavana päivänä. Tällöin olisi jotain muutakin odotettavaa kuin itse hääpäivä, eikä häiden jälkeen ehkä tulisi niin helposti "tyhjää oloa". Unelmissani suuntaisimme lentokentälle suoraan hotellista hääyön jälkeen. Niin ja matkustaisimme tietysti ykkösluokassa (not gonna happen). Kirjoitan tarkemmin häämatkakohteestamme sitten kun se varmistuu. Jo ensi vuonna ja viimeistään vuonna 2016 voisi käväistä matkamessuilla katsastamassa tarjonnan ja tarjoukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti