tiistai 9. joulukuuta 2014

Pienissä häissä

Yksi asia, josta olemme olleet mieheni kanssa samaa mieltä hääsuunnittelujen alusta alkaen (ollaan me aika monestakin asiasta samaa mieltä), on se, että häissä ei tarvitse juottaa vieraita humalaan. Molempien mielestä häät ovat ennen kaikkea hienot juhlat, eikä niihin sen vuoksi kuulu minkäänlainen örvääminen. Toki haluamme, että vieraillamme on hauskaa, emmekä missään nimessä aio itsekään pysyä vesilinjalla. Enkä myöskään aio katsoa humalaisia vieraita nenänvarttani pitkin (jokuhan voi humaltua jo siitä yhdestä samppanjalasillisesta!).;) Hääjuhlissa saa humaltua onnesta ja elämästä ja jopa siitä viinistä, mutta mielestäni alkoholitarjoilua ei pidä suunnitella sillä periaatteella, että kunhan viina ei vaan loppuisi kesken. Annokset lasketaan vierasmäärän mukaan ja loppuillan juomiksi ostetaan esimerkiksi erikoisoluita ja -siidereitä, joiden nauttimisessa pääosassa on maku eikä vaikutus.

Tämä aihe on hieman hankala, koska helposti kuulostaa nipolta ja siltä, että arvostelisi muiden valintoja. Se ei kuitenkaan ole tarkoitus, vaan lähinnä yritän selvittää itselleni meidän valinnan mahdollisia huonoja puolia. Voiko käydä niin, että bileet lässähtävät kesken kaiken jos juomia ei ole mitoitettu koko illan tarpeisiin? Toisaalta kovinkaan monessa juhlapaikassa ei saa bailata aamuun asti, vaan bileet siirtyvät kuitenkin jossain vaiheessa baareihin, joista taasen saa ostettua alkoholia mielin määrin. Minulla on myös tässä vaiheessa vielä sellainen mielikuva illan kulusta, että me poistuisimme paikalta jo hieman muita vieraita aikaisemmin. Tämän jälkeen vieraat joko jäävät jatkamaan iltaa juhlapaikalle (jos mahdollista) tai poistuvat jatkoille/koteihinsa.

Tähän ikään mennessä olen jo oppinut, että bileet eivät useinkaan parane enää sen kymmenennen viinilasillisen tai kuudennen shotin jälkeen (minä sammun sen kuudennen shotin jälkeen, on testattu). Lisäksi mulla on nykyään niin hirveitä krapuloita, että ei edes tee mieli juoda itseään humalaan. Toiveissa olisi siis hauskat bileet, joiden jälkeen seuraavana aamuna voi silti herätä hyvin levänneenä ja hyvävointisena. Mission impossible?;)

P.S. Kai te olette jo tutustuneet kaikkien aikojen kovimpaan bile-eläimeen? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti