tiistai 19. heinäkuuta 2016

Rauha maassa

Viimeisen kolmen viikon aikana olen ollut vihaisempi kuin muistan koskaan olleeni, olen tuntenut vahvaa "pitäkää tunkkinne -mielialaa" ja ollut valmis perumaan koko hääjuhlan. Lopulta olen myös tunnustanut tosiasiat, tehnyt kompromisseja ja löytänyt jonkinlaisen mielenrauhan.

Tästä kaikesta lopputuloksena voin helpottuneena todeta, että häitämme juhlitaan yhä Unioninkadun juhlahuoneistoissa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Tosin pitopalvelua ei hoida Union catering, joka meni toukokuussa konkurssiin vieden mukanaan noin 500 euron varausmaksumme. Tilojen pitopalvelua hoitaa tällä hetkellä Theron catering, joka on hoitanut myyntipuolen sekä toiminut Union cateringin alihankkijana jo kauan ennen konkurssia. Emme olleet laisinkaan tietoisia, että tehtyämme sopimuksen Union cateringin kanssa, ruokamme tilattiin Theronilta. Olimme siis hieman hämmentyneitä siitä, minkä yrityksen kanssa oikeasti olimme olleet tekemisissä ja miksi meille ei kerrottu asioista rehellisesti (kysyin kyllä useamman kerran).

Näiden erinäisten ongelmien jälkeen pääsimme kuitenkin yhteisymmärrykseen Theronin kanssa tulevista juhlistamme. Päätökseemme vaikutti suuresti myös se, että olin koko tämän hässäkän ajan yhteydessä toiseen Unioninkadulla häitään viettäneeseen morsiameen (hän sai tietää konkurssista muutama päivä ennen häitään) ja hän oli ollut todella tyytyväinen henkilökuntaan sekä ruoan tasoon. Kävimme tänään uudestaan vierailulla Unioninkadulla ja totesimme jälleen, että kyllä se vaan on paras tila meidän juhlillemme. Saimme sovittua monia käytännön asioita, joten orastava häästressikin hieman helpotti.

Se hyvä puoli tässä koko sotkussa oli, että olisimme näinkin lyhyellä varoitusajalla saaneet vielä uuden juhlapaikan. Meillä oli jopa useampia vaihtoehtoja, joista Långvik ja Palmian Villa Jyränkö olivat todella vahvoilla loppuun asti. Palmialla oli laadukkaalta vaikuttava häämenu ja kohtuulliset hinnat, joten suosittelen pitopalvelua vielä etsiviä pyytämään heiltä tarjous. Långvik olisi paikkana pessyt Unioninkadun mennen tullen ja ruoat kuulostivat myös todella herkullisilta, mutta valitettavasti heille ei pysty viemään omia juomia, joten Ranskasta ja Saksasta raahaamamme hääviinit olisivat jääneet juomatta (tähänkin vaihtoehtoon olimme kyllä jo varautuneet). Villinä korttina teimme myös alustavan varauksen Fregatin purjelaivaan, mutta totesimme pian, että merelliset häät eivät ehkä kuitenkaan ole meitä varten.

Nyt ei kiitos enää yhtään yllätyksiä ennen häitä! Näin suuri annos Murphyn lakia on liikaa jopa Miss Murphylle. ;)

P.S. Voisin mainita vielä jotain Turkin tilanteesta ja kuinka meidän pitäisi lentää Malediiveille Istanbulin kautta, mutta jotta en kuulosta täysin oman napani ympärillä pyörijältä, jätetään sanomatta.

8 kommenttia:

 1. No huh! Pidän peukkuja, että nyt pääsette "maaliin" ilman muita kriisejä!

  Joo, mekin lennettion viime vuonna Pariisin kautta Pirtugaliin päivä terrori-iskujen jälkeen.. ja ehdimme juuri varata häämatkan Nizzaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pidetään peukkuja, että ei satu enää enempää "katastrofeja". Nizza on kyllä aivan täydellinen häämatkakohde kaikesta huolimatta.:) Itse yritän ajatella, että jos muutan matkasuunnitelmiani sen takia, mitä on tapahtunut maailmalla, iskujen takana olevat tahot voittavat, koska haluavat nimenomaan kylvää pelkoa.

   Poista
 2. Hyvä että kaikki selvisi ja häästressikin helpotti! Kyllä tuossa olikin jo draamaa yhdelle (ja useammallekin!) hääparille, toivottavasti teidän loppujärjestelyt sujuvat sulavammin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. :D On tässä ainakin nahka paksuuntunut sen verran, että pienestä en usko enää hätkähtäväni.

   Poista
 3. Todella harmillista, että teillä kävi noin. Onneksi kaikki kääntyi kuitenkin hyvin ja luulen, että teidän hääongelmat oli nyt tässä. Tsemppiä viimeisiin järjestelyihin!

  Laitoin sulle muuten haasteen blogissani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se harmi, mutta ikinä ei voi etukäteen tietää, vaikka tästä olikin merkkejä ilmassa jo viime syksynä. Kiitos tsempeistä ja haasteesta!:)

   Poista
 4. Onneksi kaikki on nyt hyvin! Harmittaa kyllä, että teiltä meni rahaa yrityksen konkurssipesään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin, kun konkurssista huolimatta toiminta jatkuu aikalailla entisellään... Onneksi saimme jonkinlaisen korvauksen neuvoteltua uuden toimijan kanssa. Muuten juhlapaikka olisi kyllä vaihtunut.

   Poista