keskiviikko 21. tammikuuta 2015

That´s my spot

Ajattelin kirjoitella hieman häiden istumajärjestyksestä. Tosin en aio vielä tässä vaiheessa miettiä, kenet istutetaan mihinkin pöytään ja keitä ei ainakaan voi laittaa istumaan vierekkäin, vaan mielessäni ovat pyörineet erilaiset ideat istumajärjestyskaavion toteuttamiseen.

Fanitan kaikenlaisia liitutauluratkaisuja todella paljon, mutta en ole varma, miten mustat liitutaulut sopisivat muuten vaaleisiin teemaväreihin. Meiltä kotoa löytyy pieni neliön muotoinen ja iso suorakaiteen mallinen Kotonadesignin liitutaulu, joiden hyödyntämistä häissä olen toisinaan pohtinut. Tosin suurempikaan liitutaulu ei ehkä ole tarpeeksi iso, jotta siihen mahtuisi koko istumajärjestys.


Istumajärjestys kauniilla fontilla kirjoitettuna yksinkertaisissa kehyksissä olisi erittäin tyylikäs ratkaisu. Perfektionistina haluaisin tietenkin, että istumajärjestys olisi samaa teemaa muiden paperituotteiden kanssa. Mielestäni paras (ja vaivattomin) ratkaisu olisikin tilata kaikki paperituotteet graafikolta, mutta entäs se budjetti... Minulla on muuten selvästikin joku juttu riikinkukkoihin. Kotoa löytyy pari riikinkukkoaiheista taulua ja muutenkin kiinnitän aina huomiota kaikkiin sisustustavaroihin ja tekstiileihin, joissa on kuvia esimerkiksi riikinkukon sulista (kuten tuossa alla olevassa kuvassa).


Haluan edelleen välttää kaikenlaista liiallista näpertelyä, joten tällaista meidän häissä tuskin tullaan näkemään (vaikka ihan hieno onkin omalla tavallaan).


Myöskin peiliin kirjoitettu tai erilaisiin valokuvakehyksiin koottu istumajärjestys miellyttää silmääni. Tosin, koska haluaisin välttää suurten tavaramäärien ostamista pelkästään häitä varten, nuo valokuvakehykset eivät ehkä kuitenkaan pääse jatkoon (vaikka voisihan ne hyödyntää myös jälkikäteen). Jäin myös miettimään, saako tuon peilin häiden jälkeen vielä puhtaaksi, jotta sitä voisi käyttää jatkossakin.


Kuvat Pinterest (12, 3, 45)    

Voihan loputtomat vaihtoehdot ja valinnan vaikeus! Totta puhuakseni sain tätä postausta varten kuvia selatessani yllättävän selkeän mielikuvan siitä, millaisen istumajärjestyskaavion haluaisin toteuttaa omissa häissäni. Nyt pitäisi vaan valita muutamasta hyvästä vaihtoehdosta se paras (budjetin rajoissa) ja toivoa etten keksi/löydä enää lisää ideoita sekoittamaan pakkaa. Vieraskirja on toinen asia, jonka voi toteuttaa noin miljoonalla eri tavalla. Siitä juttua myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Liitutaulumaalia pystyy tekemään itsekin minkä tahansa värisenä, joten jos musta ei istu teemaan niin esim. tällä ohjeella saa itse sopivan maalin: http://www.pingurun.com/2013/11/ohje-itse-tehty-liitutaulumaali.html

  Ja voisin kuvitella, että peilin tai lasin saisi puhtaaksi helpostikin, jos esim. käyttää liituja/liitutaulutusseja istumajärjestyksen kirjoittamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole ennen tiennyt, että liitutaulumaalia voi tehdä itse ja vielä eri väreissä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Moi! Olin itsekin kommentoimassa ihan samaa kuin jo yllä oleva kommentoija. :)

  Ja, jos päädyt kehys/peili-vaihtoehtoihin niin varmasti kaverit/sukulaiset voivat lainata (?).

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvittelin, että liitutaulumaalin valmistaminen olisi monimutkaisempi prosessi, mutta sehän onkin tosi yksinkertaista. Meitsi on niin ulkona diy-skenestä. ;) Lainaaminen on aina hyvä idea, jos vaan löytyy niin täydellisiä yksilöitä, että tämäkin niuho hyväksyy ne. ;)

   Poista
 3. Heh, nyt ratsaamaan kaikkien kaapit ja hyllyt! :D Soluttaudut muka kahville, mutta menetkin tutkimaan sopivia kehyskandidaatteja sukulaisten ja kavereiden nurkista! ;)

  VastaaPoista