maanantai 26. tammikuuta 2015

Rakas, sinusta on tullut kulinaristi

Lauantaina järjestimme taas pitkästä aikaa illallisen ystäväpariskunnalle meidän kotona. Mies hoitaa meillä suurimman osan kokkailuista, koska hänellä on siihen huomattavasti enemmän kiinnostusta ja koulutusta kuin minulla, mutta itsekin autan parhaani mukaan. Illallisen teemana oli Italia, joten valmistin focacciaa ensimmäistä kertaa ihan itse. Tai no tuolloin oli menossa jo toinen kerta, koska harjoittelin focaccian tekoa jo perjantaina. Muita ruokalajeja olivat mm. carpaccio naudan sisäfileestä, kampasimpukat palsternakkapyreen ja veriappelsiinin kanssa, pasta Alfredo, hevosen paistia punaviinikastikkeen ja paahdettujen juureskuutioiden kanssa sekä suklaakakku ja pistaasijäätelö. Kaikki ruokalajit onnistuivat mielestäni oikein hyvin, tosin chef itse on aina hieman kriittisempi omia luomuksiaan kohtaan.;) Vieraatkin vaikuttivat ihan tyytyväisiltä, ei ainakaan saatu mitään "Pakkaa veitsesi ja häivy" -kommentteja illallisen jälkeen.:D


En taaskaan muistanut kuvata annoksia, joten saatte tyytyä kuviin raa´asta foccacciasta sekä katetusta illallispöydästä (musta tulisi niin huono ruokabloggaaja). ;) Jos ihmettelette, miksi olen kuvannut uunissa paistuvaa leipää, niin lähetin kuvan perjantaina miehelleni otsikolla "Mitäköhän tästäkin tulee". Ihan hyvää siitä tuli.:)


Sunnuntaina herkuttelu jatkui, kun kävimme tutustumassa erääseen potentiaaliseen hääpaikkaan samalla nauttien sunnuntaibrunssia. Kyseessä oli siis Sauna2 Sarfvikissä Espoon ja Kirkkonummen rajalla (klik). Tämän juhlapaikan bongasimme Wanhan Sataman häämessuilla ja kiinnostuimme siitä molemmat, vaikka paikan vuokra onkin ehkä hieman liian suuri meille.

Ihastuin kyllä paikkaan kovasti nähdessäni sen livenä. Sijainti on aivan upea merinäköaloineen ja juhlapaikalle voi saapua myös veneellä esimerkiksi Kivenlahden pienvenesatamasta. Sisältä tila on tyylikäs ja omaan makuuni tarpeeksi moderni, vaikka en niin välitäkään hirsiseinistä. Kokonaisuuden kruunaa upea saunaosasto uima-altaineen, joka kuuluu paikan hintaan. Innostuimme mieheni kanssa ajatuksesta, että häiden jatkot pidettäisiin saunaosastolla, jolloin halukkaat voisivat saunoa ja uida. Saunaosastolla on myös baaritiski, jonka ääressä voisi valmistaa cocktaileja.

Jos oikein ymmärsin, niin brunssilla oli tarjolla häämenuun kuuluvia ruokalajeja. Ruoka oli ihan perushyvää (plussaa juustoista ja smoothiesta). Tilan hintaan kuuluu yksi henkilökunnan jäsen, joten tarjoilijat olisi myös hankittava itse, jos haluaa pöytiin tarjoilun. Vieraiden pääseminen juhlapaikalle mietitytti meitä molempia, koska paikka sijaitsee melko syrjässä. Tosin saimme kuulla, että noin 500 m päässä on bussipysäkki, josta menee busseja keskustaan ainakin kahteen asti yöllä. Mitään päätöksiä emme vielä tehneet paikan suhteen, mutta se on kyllä erittäin vahva kandidaatti hääpaikaksi.

2 kommenttia:

  1. Hääpaikka sauna-osastoineen kuulostaa mahtavalta! Voisit hääpuvun ohella ostaa myös uudet biksut/uikit, jotka pakkaisit tietenkin mukaan myös häämatkalle, heh! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö nykyään ole muotia tuhota oma hääpuku häiden jälkeen. Mä voisin siis saunoa ja uida siinä mekossa.;)

      Poista