tiistai 20. tammikuuta 2015

Mattimyöhäiset?

Liityin naamakirjassa erääseen hääaiheiseen ryhmään. Viestejä selatessani minulle tuli sellainen tunne, että kaikki muut vuonna 2016 naimisiin menevät ovat jo varanneet vähintään kirkon ja juhlapaikan, buukanneet hääsviitin ja aloittaneet askartelut. Ensimmäistä kertaa koin häidemme suhteen pientä stressiä ja kiireen tuntua. Häihimme on vielä yli 1,5 vuotta aikaa, joten toisaalta tuntuu naurettavalta stressata, mutta silti jokin pieni ääni pääni sisällä huutaa, että aika loppuu kohta kesken. Lisäksi olen antanut itseni ymmärtää, että häiden suunnittelu vuodessa on jo aika hektistä puuhaa, joten nyt olisi hyvä hyödyntää tämä reilu puoli vuotta, jotta kiireen voisi välttää. 


Tähän asti olen oikeastaan vain fiilistellyt hääaiheisia kuvia pinterestissä, pohdiskellut pukua, kukkia ja koristeita sekä suunnitellut hyvin suurpiirteisesti kutsujen tyyliä. Pitäisikö jo oikeasti tehdä myös jotain konkreettista? Vaikka haluankin yleensä hoitaa kaikki tärkeät asiat hyvissä ajoin, niin olen todella huono tekemään "suuria" päätöksiä, mikä johtaa siihen, että vatvon eri vaihtoehtoja niin pitkään kuin mahdollista. Jos esimerkiksi päätän nyt hääpaikan koristeet ja tilaan ne, niin entä jos löydän myöhemmin vielä mieluisampia... Mietin myös toisinaan, että enkö ole tarpeeksi innostunut häistämme, kun en oikein jaksa vielä suunnitella niitä perusteellisesti, mutta todennäköisesti kyseessä on vain tämä ylitarkka luonteeni, mikä vaikeuttaa päätösten tekemistä.


Unelmissani häitämme edeltävä viikko olisi omistettu rentoutumiselle, kaunistautumiselle ja viimeisten yksityiskohtien hiomiselle. Painajaisissani taasen askartelen joka ilta yömyöhään, soittelen kymmeniin paikkoihin varmistaakseni, että kaikki on hoidossa ja koristelen juhlapaikkaa edellisenä iltana. Monesti kuulee, että tuleva morsian ei ole juurikaan nukkunut häitä edeltävänä yönä, koska tekemistä on ollut vielä niin paljon ja tietysti jännitys verottaa yöunia. Tällainen skenaario on itselleni täysin mahdoton. Jos en nuku edes kohtuullisia yöunia, en usko pystyväni nauttimaan hääpäivästä täysillä.

Ihan turhaa tällaisia asioita on vatvoa etukäteen, pitäisi vaan ryhtyä tuumasta toimeen. Mutta mistä aloittaa? Maistraattiin voisi soittaa ja kysyä, koska virkamiehiä voi alkaa buukkaamaan ensi vuoden juhliin. Tämän jälkeen tulisi varmistaa alkuperäinen juhlapaikkaideamme/alkaa tosissaan etsiä toista vaihtoehtoa. Meillähän ei ole vielä edes virallista hääpäivää sovittuna, mikä tietysti hieman hankaloittaa asioita.;) Olemmeko siis suhtautuneet tuleviin häihimme aivan liian rennosti vai olenko ylihysteerinen morsian kun stressaan tällaisesta jo nyt?      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti