perjantai 2. tammikuuta 2015

Tavarataivas

Näin joulun jälkeen, kun joululahjat ovat vielä tuoreessa muistissa, voisin pohdiskella hieman myös häälahjoja. Aiomme ensisijaisesti pyytää lahjoituksia häämatkarahastoomme. Haluaisin kuitenkin tehdä lisäksi lyhyen lahjalistan niille vieraille, jotka ostavat mieluummin konkreettisia tavaralahjoja. Jos totta puhutaan, niin se ei-niin-pieni materialisti minussa haluaa myös saada ihan oikeitakin lahjoja.;) 

Koska olen asunut omillani jo yli kaksitoista vuotta, joista olemme mieheni kanssa jakaneet talouden noin kahdeksan vuoden ajan, niin voin rehellisesti sanoa, että meiltä löytyy jo kaikki, mitä ihminen voi mahdollisesti tarvita. Astiapuolelta löytyy mm. valkoista Casa Stockmannin lautasta, valkoista Teemaa ja 24 h -sarjaa, turkoosia Kokoa, Villeroy & Bochin New wavea, Tonfisk Designia sekä Marimekon Oivaa ja Primaveraa. Casa Stockmannin lautasten tilalle voisin ajatella pyytäväni jotakin hieman laadukkaampaa sarjaa. New waven espressolusikat ovat olleet hankintalistallamme jo pitkään ja kyllä muutkin saman sarjan aterimet kelpaisivat mainiosti.


Kahvikuppejakin meiltä löytyy ihan riittävästi, mutta haluaisimme täydentää kokoelmaa vielä teräksisillä espressokupeilla. Lisäksi mieheni haluaisi hankkia meille kunnollisen valurautapadan. Muuten astiapuoli onkin aika hyvin hoidossa. Osa juomalaseista on aika vanhoja, joten niiden tilalle voisin mieluusti ottaa vaikkapa Design House Stockholmin Globe-lasit.Holmegaardin suuri lyhty nahkaisella sangalla on kiinnittänyt huomioni jo pitkään. Toinen ihana turhake, josta aika ajoin haaveilen, on bioetanolitakka. Isot takat ovat häälahjaksikin turhan hintavia, mutta pieni takka toisi myös kivasti tunnelmaa talvi-iltoihin.


                                             
Kauniit valaisimet ovat heikkouteni, ja jonkin verran niitä onkin jo kertynyt kotiimme. Mieluusti lisäisin kokoelmaani vielä esimerkiksi Artemiden Tolomeo lettura tai mega -lattiavalaisimen sekä Le Klint 172B kattovalaisimen.


                                                  Kaikki kuvat: stockmann.com

Olisihan noita ihanuuksia vaikka kuinka. Kuten jo alussa totesin, meillä on jo kaikkea, mitä tarvitsemme, enemmänkin. Lisäksi olen aika tarkka siitä, mitä kotiimme hankin. Toisinaan mietin, olenko todella tylsä ja jopa tavallaan epäkohtelias, kun pyrin aina ilmaisemaan selvästi omat lahjatoiveeni. Eikö se ajatus olekaan enää tärkein? Toisaalta tässä yltäkylläisyydessä, jossa elämme, on mielestäni jossain vaiheessa pakko alkaa rajoittamaan kotiin virtaavaa tavaramäärää. Minusta ei ikinä olisi elämään askeettisesti, rakastan materiaa liikaa.;) Sen sijaan pyrin harkitsemaan hankintojani vielä entistä tarkemmin ja kierrättämään tarpeettomat tavarat. Häälahjalista on näin ollen meille aivan ehdoton.

Blogia lukeville ystävilleni vielä tiedoksi, että emme oleta saavamme esimerkiksi monen sadan euron valaisimia häälahjaksi. ;D Kokosin tähän vain tämänhetkisiä haaveitani. Häälahjalistassa tulee olemaan sopivassa suhteessa huokeampia ja hieman arvokkaampia vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti