sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Messuilijat

No niin, nyt on koluttu Wanhan Sataman Mennään naimisiin -messut läpikotaisin. Saavuimme paikalle jo ennen puolta päivää ja suuntasimme välittömästi samppanjabaariin lasillisille. :D Juomaa siemaillessa ehdimme vielä käydä läpi messujen ohjelmaa ja varmistaa, mitä kaikkea haluaisimme ainakin nähdä. Aamupäivän messuohjelmamme oli melko tiukka. Ehdimme kierrellä ständejä vajaan tunnin, kunnes kiiruhdimme Sulhasen hääpukeutuminen -luennolle, jonka jälkeen jäimme vielä seuraamaan Morsiuskimppu ja häiden kukat -luentoa. Heti tämän toisen luennon jälkeen alkoikin jo häämuotinäytös, jota seurasi Poseerausklinikka. Messupäivämme oli siis buukattu täyteen ohjelmaa noin kello 14.30 asti. Loppuajan kiersimme ständejä, joita olikin mielestäni aika sopiva määrä. Ei tullut messuähkyä, eikä mitään mielenkiintoista jäänyt välistä. Osasyynä oli varmastikin se, että pystyimme huoletta skippaamaan mm. kaikki koruliikkeiden ständit, koska vihkisormukseni hankintapaikka on jo päätetty.


Molemmat luennot olivat kivoja ja hyödyllisiä. Minulle jäi tietysti paremmin mieleen hääkukkaluento. Opin, että hääpuvussa ja kimpussa tulisi olla väriyhteys ja, että kimpun koko tulee skaalata morsiamen vartalon koon mukaan. Kapoiselle morsiamelle ei siis pidä tehdä liian suurta kimppua. Olin todella ilahtunut, että myös hääkukkien sesongit tulivat luennolla esille, näitä pohdiskelinkin jo Miljoona (kuollutta) ruusua -postauksessa. Esimerkiksi ruusua, freesiaa, harsokukkaa sekä neilikkaa saa ympäri vuoden, kun taas pionit ja jaloleinikin voi syyshäitä järjestettäessä unohtaa, jos ei halua maksaa niistä kymmenkertaista hintaa. Innostuin myös ajatuksesta hankkia ekologinen hääkimppu. Kimppuun valittaisiin kestävästi viljeltyjä kukkia ja kukkien omia varsia hyödynnettäisiin kimpussa muovisen pidikkeen sijasta (mielestäni myös paljon kauniimpi vaihtoehto). Lisäksi kukat voi sitoa toisiinsa maatuvalla materiaalilla. Ekologisen kimpun säilyvyys voi olla hieman heikko, koska siihen ei voi lisätä kukkasientä, mutta syyshäissä tämän ei pitäisi olla suuri ongelma. Häävastaanoton alkaessa kimppu toki kannattaa laittaa veteen, jolloin se säilyy kauemmin. En myöskään aio kehittää suurta tunnesidettä kimppuani kohtaan, vaan kimpun heiton jälkeen se on poissa omista käsistäni. Sulhasen vieheestä opimme sen verran, että esimerkiksi neilikka on tarpeeksi metroseksuaali kukka miehen koristukseksi, varsinkin jos sen kanssa ei käytä mitään ylimääräistä koristetta. ;) Neilikka on myös erittäin kestävä kukka, joten se soveltuu senkin puolesta mainiosti viehekäyttöön.

Häämuotinäytöstä seuratessani sain jälleen vahvistuksen sille, minkä tyylisen hääpuvun itse haluaisin. Merenneitomalliset pitsimekot olivat ainoita, jotka herättivät kiinnostukseni. Poseerausklinikka oli ihan hauska. En sitten tiedä, miten hyvin osaan soveltaa oppimaani käytännössä, mutta ehkäpä muistaisin ainakin välttää yleisimpiä virheitä, kuten pönöttämistä ja peura ajovaloissa -ilmettä.:D


Näytteilleasettajista parhaiten mieleen jäivät mm. juhlat.fi, PamCakes, Foodiac, EatBest, Sauna2 sekä Ravintola Sipuli. Sauna2 on juhlapaikkana hieman kallis budjettiimme, mutta ihastuin sen sijaintiin ja ulkonäköön. Heille saa tuoda omat juomat ja cateringin, joten senkin puolesta paikka sopisi hyvin suunnitelmiimme. Sovimmekin jo sulhasen kanssa, että käymme heillä syömässä brunssia parin viikon päästä. Brunssilla pääsee maistelemaan häämenuja ja samalla näkisimme paikan myös livenä.  Foodiacin ständillä me molemmat innostuimme ihan silminnähden. He siis välittävät Suomen parhaita kokkeja ja pitopalveluja juhliin. Esimerkiksi erään MasterChef finalistin suunnittelema menu kustantaisi 40-55 euroa/henkilö. Tähän konseptiin on ehdottomasti tutustuttava vielä tarkemmin! Juhlat.fi tarjoaa aivan uudenlaisen suunnittelu- ja projektinhallintatyökalun juhlille. Itse olin ainakin aika vakuuttunut, mutta voin vaikka kertoa aiheesta lisää sitten, kun olen ensin opetellut käyttämään tätä ilmaista palvelua. Olin toivonut saavani messuilta ideoita hääkutsuihin, mutta se jäi nyt saavuttamatta, koska kutsuihin erikoistuneet yritykset olivat melko huonosti edustettuina messuilla... 

Kaiken kaikkiaan meillä oli oikein mukava messupäivä. Suunnitelmamme alkoivat konkretisoitua ja tajuntaani iski taas voimakkaammin se tosiasia, että me ollaan ihan oikeasti menossa naimisiin! Olen jälleen niin kiitollinen siitä, että mieheni on myös kiinnostunut osallistumaan hääjärjestelyihin. Ei häntä tietenkään kaikki aspektit, kuten koristelut ja teemavärit, kiinnosta niin paljon kuin minua, mutta pääasia on mielestäni se, että häät ovat meidän yhteinen projektimme.

P.S. Tämä bloggaaja otti sitten tasan yhden valokuvan koko messuilta ja senkin ipadilla. Paljon on vielä opittavaa...;)   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti