perjantai 1. toukokuuta 2015

Häät Helsingin keskustassa?

Seuraavaksi vuorossa hieman pidempää pohdiskelua juhlapaikasta, jossa kävimme palaveeraamassa torstaina. Ensin kuitenkin vähän taustaa niille, jotka mahdollisesti eivät ole lukeneet aikaisempia postauksia aiheesta. Eli kaikki juhlapaikkaan liittyvät ongelmamme kumpuavat alun perin siitä, että olemme melko tarkkoja tarjottavan ruoan laadusta sekä henkilökunnan ammattitaidosta. Tällainen suhtautuminen taasen ei tarkoita, että olisimme hirveitä snobeja, jotka kuvittelevat olevansa parempia kuin muut.;) Hyvä ruoka ja juoma ovat yhteinen intohimomme ja sulhaselle osittain myös ammatti. Varmasti pystyisimme nauttimaan myös perinteisestä hääruoasta, mutta haluaisimme tämän yhteisen harrastuksemme näkyvän häissämme. Samalla tavalla kuin musiikista kiinnostuneet haluavat varmasti panostaa hääbändiin ja matkailua harrastavat häämatkaan, meille hääillallinen on todella tärkeä. Emme kuitenkaan hae mitään Michelin-tähti -laatua, vaan yksinkertaista, laadukkaista raaka-aineista taidokkaasti valmistettua ruokaa.

Tällaisia meidän häihin, kiitos. ;) (Kuva täältä)
Seuraava kysymys olikin, mistä juhlapaikasta saisi mahdollisimman laadukasta ruokaa ja asiantuntevaa palvelua. Olemme olleet vieraina vain muutamissa Helsingissä järjestetyissä häissä, joista yhdet olivat jääneet varsinkin mieheni mieleen. Kyseisissä häissä henkilökunta oli erittäin ammattitaitoista ja muistelimme, että  myös ruoka oli ihan laadukkaan oloista, vaikka runsaan viinitarjoilun takia itselleni ei ole jäänyt kovinkaan vahvoja muistikuvia ruoasta.;) Tiesimme kyllä jo alunperin, että kyseinen paikka saattaa olla oman hääbudjettimme ulottumattomissa, mutta päätimme kuitenkin käydä tutustumassa tilaan ja keskustelemassa omista suunnitelmistamme.

Jos kaikki unelmani toteutuisivat, söisimme sushia häissämme ;) (Kuva täältä)
Kyseessä on siis Unioninkadun juhlahuoneistot, joihin kuuluu suuren, ruokailuun tarkoitetun juhlasalin lisäksi pienempi "Keltainen sali", johon yleensä katetaan buffet-pöytä ja joka muuttuu loppuillasta tanssilattiaksi. Meillä oli hyvää tuuria, koska saliin oli torstaiaamuna katettu pöydät hääjuhlaa varten (vappuhäät on aika hauska idea). Itse innostuin varsinkin siitä, miten kivasti morsiusparille, kaasoille ja bestmaneille oli järjestetty oma pitkä pöytä salin takaosaan. Itsehän en välttämättä haluaisi istua kahdestaan sulhasen kanssa häissämme, vaan toivoisin pöytäseurueeseemme kuuluvan myös ystäviämme (onhan meillä koko loppuelämä aikaa ruokailla kahdestaan ;)).

Keltaiseen saliin oli kasattu alttari vihkimistä varten, mikä oli myös kiva yllätys, koska meiltä tosiaankin puuttuu vielä se vihkipaikkakin. Meille kerrottiin, että morsiuspari voi valmistautua Keltaisen salin takana olevassa Aino-kabinetissa ja kävellä sitten sieltä alttarille. Osa vieraista voi istua vihkimisen aikana ja lopuille on varattu seisomapaikat. Vihkimisen jälkeen Keltainen sali muuntuu nopeasti esimerkiksi cocktail hour -tilaksi ennen kuin siirrytään suureen juhlasaliin illalliselle. Kyselimme myös, olisiko rakennuksen sisäpihalla mahdollista suorittaa vihkimistä, mutta se ei valitettavasti kuulu juhlahuoneistojen omistukseen.

Myyntipäällikkö, kenen kanssa asioimme, oli erittäin ystävällinen ja asiantunteva. Kaikki ideamme otettiin huomioon ja joustavuutta esimerkiksi tarjoilujen suhteen tuntui löytyvän runsaasti. Minulle jäi sellainen mielikuva, että pystyisimme toteuttamaan kaikki suunnitelmamme tässä juhlapaikassa. Henkilökunta hoitaisi ohjeidemme mukaan koristelut ennen häitä, joten meidän ei tarvitsisi huolehtia muusta kuin siitä, että kukat ja koristeet tuodaan paikan päälle ajoissa. Vanhan arvokkaan talon salit ovat kauniita sellaisenaan, runsasta koristelua ei edes tarvita. Toki löysin myös nipotettavaa, kuten rumahkot tuolit ja matto sekä hieman kummallisen modernit taulut, jotka riitelevät tilan muun tunnelman kanssa. Nämä ovat kuitenkin pikkuasioita.

Meille jäi siis todella hyvä fiilis tapaamisesta, mutta toki tiesimme koko ajan, että laadulla on myös hintansa. Saimme tarjouksen jo saman päivän aikana. Tarjoukseen kuului useampi menuvaihtoehto ja jos oikein ymmärsin, näitäkin voisi mahdollisesti vielä muokata oman maun mukaisiksi. Nyt pitäisikin laskea koko budjetti uusiksi ja pohtia kuumeisesti, onko meillä tähän kaikkeen varaa ja voisimmeko saada yhtä hyvää/parempaa muualta edullisempaan hintaan. Seuraavaksi ajattelin alkaa kartoittamaan pitopalveluita ja kokkeja Foodiac-sivuston avulla. Tästä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti