maanantai 2. maaliskuuta 2015

Time to drink champagne and dance on the table

Koska viime postauksesta sai ehkä mielikuvan, että olen todella järkevä tyyppi, joka suhtautuu häiden järjestelyyn tyynen rauhallisesti ja terveellä maalaisjärjellä, niin kerronpa nyt vielä toisen puolen tarinasta eli kunnianhimoisen suunnitelmamme häiden juomien suhteen. Jos kaikki menee, kuten olemme suunnitelleet, ajamme ensi kesänä Saksan kautta Ranskaan Champagnen maakuntaan hakemaan hääsamppanjat. Hieman erilainen juomanhakureissu on siis edessä verrattuna perinteiseen viinaralliin. Suunnitelmissa olisi tutustua etukäteen pieniin samppanjataloihin ja sopia heidän kanssaan vierailuajat. Pieniltä, jopa melko tuntemattomilta tiloilta hankitut samppanjat eivät tule maksamaan läheskään niin paljon kuin jos marssisi alkoon ostoksille.


Samalla reissu on myös kesälomamatkamme ja mahdollistaa matkan varrella asuvien ystävien tapaamisen. Olemme aiemminkin ajaneet Saksaan Ruotsin ja Kööpenhaminan kautta, joten reitti on osittain tuttu. Tämä road trip oli itse asiassa sulhasen idea, varmaan osittain siksi, että hänellä on uusi menopeli alla. Kaasujalka varmasti polttelee sen verran, että autobaanalle on päästävä. Mun tehtävä on siis istua kalpeana pelkääjän paikalla ja pelätä henkeni edestä...


Hääsuunnitelmien alkuvaiheessa mietimme ihan tosissamme, että tarjoaisimme illallisen aikana pelkästään samppanjaa. Vaikka olemmekin suuria kuplajuoman ystäviä, moni vieras saattaisi kaivata myös muita viinityylejä, joten päätimme hylätä tämän idean. Muut viinit ja loppuillasta tarjottavat juomat voisimme hyvin hankkia vaikka sieltä Tallinnasta.
Kuvat ovat vuodelta 2012, jolloin olimme kesälomamatkalla Pariisissa. Teimme matkan yhteydessä myös päiväreissun Reimsiin, jossa pääsimme tutustumaan samppanjan kypsytykseen käytettäviin maanalaisiin luoliin. Samppanjan tarjoaminen häissä saattaa kuulostaa melko ylelliseltä, joten mainittakoon vielä, että ihan tavistallaajia tässä ollaan ja hääbudjetti on myös sen mukainen. Yhteen asiaan panostaminen tarkoittaa sitä, että tingimme jostain muusta. Meille tulee myös melko pienet häät. Kahdensadan vieraan juhliin en ehkä lähtisi ostamaan samppanjoita.;)

Jos suunnitelmamme toteutuvat, voin kesällä kirjoitella matkakertomusta reissultamme ja kenties antaa vinkkejä muille, jotka haluavat hakea hääjuomansa Tallinnaa kauempaa.    

4 kommenttia:

 1. Voi pojat! :D Kuulostaa ihan mahtavalle seikkailulle! On muuten käynyt meilläkin mielessä, että olis mahtavaa hakea viinit häihin Ranskasta :) Se on niin huutava vääryys miten kallista viini Suomessa onkaan. Ranskassa oli ihan liian mukavaa et ruokakaupasta sai kympillä patongin, juustokimpaleen ja pullon hyvää viiniä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Esimerkiksi Nizzan lomamatkalla jokunen vuosi sitten haettiin parina iltana ruokakaupasta se muutaman euron hyvä rose-viini ja mentiin rannalle "juopottelemaan". Suomessa halpa viini tarkoittaa oikeasti aika huonolaatuista viiniä, toisin kuin Ranskassa ja esim. Italiassa.

   Poista
 2. Saksassa halvin shampanja tarjouksessa on 9.90 €, jotain ei 'niin tunnettuja' brändejä. Keltaisen lesken saat tarjouksessa n. 33 eurolla. Eroja on Saksan ja Suomen hinnoissa.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei löydetä Ranskasta kaikkia hääsamppiksia, niin ostetaan sitten takastulomatkalla Saksasta loput.:)

   Poista