sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Risuja ja säästösuunnitelmia

Hyvää naistenpäivää! Meillä ei naistenpäivää ole ikinä mitenkään erityisesti juhlistettu, mutta sain sentään "kukkia". Tuollaiset oksat ovat mielestäni todella kivannäköisiä ja ihanan keväisiä. Niillä voisi loihtia myös erittäin persoonalliset ja näyttävät pöytäkoristeet häihin. Syyskuussa ei varmaan saa oikein mistään tuollaisia kukkivia oksia...?


Mainitsinkin jo uudesta työpaikastani. Omalla alallani työsopimukset ovat usein lyhyitä ja epävarmuuden kanssa on opittava elämään. Olen ollut todella etuoikeutettu siinä suhteessa, että sain olla samassa työpaikassa monta vuotta ja kohtuullisen pitkillä sopimuksilla. Tällä hetkellä tilanne ei ole enää näin hyvä, mutta jo se, että olen onnistunut löytämään koulutusta vastaavaa työtä, tuntuu lottovoitolta. Nyt tavoitteena olisikin saada mahdollisimman paljon rahaa säästöön kesälomamatkaa, häämatkaa sekä tietysti itse häitä varten. Olen kyllä aika hyvä säästämään (pihiksikin joku voisi haukkua), joten en usko, että hääbudjetin kasaan saaminen tulee olemaan ongelma. Enemmän pelottaa se, millainen työtilanteeni tulee olemaan häävuonna. Toisinaan olenkin miettinyt, että fiksuinta olisi pitää häät nyt, kun säästöjä vielä on... Oh well, ehkä ei kannata murehtia asioita etukäteen.


Koska asumme pääkaupunkiseudulla, suurin osa palkasta kuluu asumismenoihin. Seuraavaksi suurin kuluerä on ruoka. Kahden ihmisen taloudessa kauppalaskut eivät ole valtavan suuria, mutta ovat kyllä kasvaneet huomattavasti esimerkiksi opiskeluajoista (toki myös ruoan hinta on noussut). Lähikauppamme on K-kauppa, jossa on todella hyvä valikoima. Näin ollen usein tulee tehtyä myös heräteostoksia kaikenlaisten herkkujen houkutellessa hyllyillä. Mielestäni K-kaupat ovat hieman S-ryhmän kauppoja kalliimpia, mikä myös vaikuttaa kauppalaskun suuruuteen. Olen onnistunut melko tehokkaasti karsimaan muista ylimääräisistä kuluista. En ole mikään himoshoppaaja, vaan yleensä harkitsen ostoksiani jopa tuskastuttavan kauan. Sisustusintoilijana saisin kyllä paljonkin rahaa uppoamaan kotiimme, mutta onneksi olen onnistunut hillitsemään itseäni myös tällä saralla. Rahaa saa menemään yllättävän paljon myös ravintoloihin ja kahviloihin. Olen yrittänyt säästää kahvittelut siihen, kun tapaan ystäviäni ja ravintolakäynnit erityisempiin tilaisuuksiin.     


Osuuspankin asiakkaana olen alkanut hyödyntämään Pivo-mobiilipalvelua, joka seuraa lähes reaaliaikaisesti kaikkia pankkikortillani tehtyjä ostoksia, jaottelee ne ostopaikan mukaan ja ryhmittelee esim. ruokakauppakuluihin, ravintola- ja kahvilakuluihin jne. Pystyn siis Pivon avulla arvioimaan melko tarkasti, miten paljon rahaa kuluu mihinkin kuukauden aikana ja mistä pystyisin vielä säästämään. Näillä eväillä yritän siis säästää mahdollisimman suuren summan seuraavien kuukausien aikana. Toki on myös tärkeätä ostaa itselleen toisinaan jotakin kivaa. Ajattelin laatia listan hankinnoista, joita haluan tehdä lähiaikoina ja toteuttaa niitä pikkuhiljaa. Kun on mielessä tarkka kuva siitä, mihin rahansa haluaa käyttää, ei ehkä tule niin helposti tehtyä hutiostoksia.

2 kommenttia:

  1. Onko se OP:n Pivo-palvelu maksullinen ja paljonko maksaa? Olisi itsellenikin hyödyllistä nähdä mihin kaikkeen sitä rahaa meneekään. Taas on tullut tehtyä ihan liikaa shoppailuja alemyynneistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pivo on ihan ilmainen. Lataat vain sovelluksen puhelimeen ja tunnistaudut verkkopankkitunnusten avulla. Mullakin lähti vähän mopo käsistä hulliksilla... ;)

      Poista