perjantai 27. maaliskuuta 2015

Isojalan jäljillä

Hääkengät ovat sellainen hankinta, jonka voisi tehdä jo todella hyvissä ajoin. Tällöin häämekon helman pituus pystytään säätämään kenkien korkeuden mukaan ja kengät ehtii ajaa sisään ennen hääpäivää. Kengänkoko ei myöskään yleensä muutu kovin helposti, joten ei ole vaaraa, että kenkä jäisi pieneksi (toisin kuin mekon kanssa). Hääkengät ovat itselleni hieman ongelmallinen asia, koska en haluaisi ostaa kenkiä vain yhtä päivää varten, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kengät eivät voi olla valkoiset. Jos unelmani samppanjan sävyisestä hääpuvusta toteutuu, kengät voisi mätsätä puvun väriin sopiviksi.

Kenkien ostaminen on muutenkin minulle hieman haastavampaa kuin monelle muulle naiselle. Tämä johtuu siitä, että olen aika paljon keskivertoemäntää pidempi ja jalkojeni koko on myös suhteutettu pituuteeni (= mallia "kanootti"). Sulhanen on kuitenkin niin paljon minua pidempi, että voisin ihan huoletta käyttää 10 cm korkoja, mutta itsevarmuuteni ei taida ihan riittää siihen. Kipurajani korkojen suhteen menee noin kuudessa sentissä. Esimerkiksi Minna Parikan ihanat hääkengät ovat siis poissuljettuja hurjan korkonsa vuoksi. Matala kenkä sen sijaan ei valitettavasti näytä kovinkaan viehättävältä suuressa jalassa. Hakusessa olisi siis vaalean sävyinen, mutta ei valkoinen juhlakenkä kohtuullisella korolla. Kengän kärjen tulisi olla melko pyöreä, koska terävä kärki tekee kengästä entistä suuremman näköisen. Haluaisin myös, että kengissä olisi jokin pieni erikoisuus/katseenvangitsija kuten esimerkiksi paljetit/glitter. Olin hieman yllättynyt siitä, että Pinterestiä selaillessani kiinnitin huomiota koristeellisiin ja näyttäviin kenkiin, vaikka yleensä olen melko hillityn tyylin kannattaja. Erittäin varteenotettava vaihtoehto olisi hankkia yksinkertaiset juhlakengät, joihin kiinnittäisi itse koristeita.

                          Kuva: zappos.com

                                                  Kuva täältä

            Tässä hieman perinteisempi hääkenkä, joka miellyttää kovasti silmääni (Kuva: Etsy).

Olen myös harkinnut, että vaihtaisin illan aikana hääkenkäni mukavampiin ballerinoihin. Toisaalta epäilen hyvin vahvasti, että ehdin/muistan kaikessa häähuumassa tehdä tätä vaihto-operaatiota.

           Vähänkö nämä baltsut olisivat päheet (Kuva: Etsy)!

Toisinaan kadehdin tosielämän Carrie Bradshawita, joilla on kaapit täynnä toinen toistaan ihanampia kenkiä.;) Kenkäshoppailu on minulle niin haastavaa, että kunnioitusta herättävää kokoelmaa ei ole päässyt kertymään. Onko siellä ruudun takana muita pitkiä naisia, joilla on ongelmia (hää)kenkien hankinnan kanssa? Olisi kiva kuulla, jos esimerkiksi tietyillä merkeillä on pitkille naisille suunniteltuja mallistoja. Mikä siinäkin muuten on, että saappaiden varsi levenee kengän koon kasvaessa? Ei kai säären leveyden pitäisi korreloida kovinkaan vahvasti kengän koon kanssa... Vai olenko itse vain luonnonoikku suurten jalkojeni ja kapeiden säärieni kanssa.;)

Meillä meni pitkän viikonlopun suunnitelmat uusiksi miehen vatsataudin/ruokamyrkytyksen takia. Huomenna olisi tarkoitus juhlia miehen syntymäpäiviä ravintolaillallisella, mutta voi olla, että se jää nyt väliin. Noh, aion hyödyntää tämän ylimääräisen vapaapäiväni bloggailun lisäksi siivoamalla ja hoitamalla muutamia rästihommia. Aurinkoista viikonloppua teille ja pysykäähän terveinä!:)

4 kommenttia:

 1. Huomenia! :) Tosi söpöjä kenkiä oot löytänyt :) Munkin suunnitelmissa on hankkia "tavalliset" kengät häitä varten, ei yhden päivän kenkiä. Mulla on kyllä ihan normikokoinen jalka mutta oon muuten tosi nirso koroistani - oon ostanut menneisyydessä ihan liian monet nätit kengät, joilla ei kuitenkaan voi kävellä. Joten nykyään korkojen ostaminen on melkoista säätämistä. Jos lesti ja rakenne ei oo just hyvä, kengät jää kauppaan. Innolla siis odotan :D

  Harmi että ravintolasuunnitelma meni penkin alle. Toivottavasti muuten on ollut hyvä viikonloppu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina kuvitellut, että jos olisin vähän lyhyempi niin käyttäisin aina korkokenkiä, mutta on koroilla kävelemisessä ehkä muitakin haasteita kuin se, että pää osuu kattoon.;) Oon itse myös nykyään aika tarkka siitä, että kenkä istuu hyvin. Tälläkin hetkellä kaapista löytyy kenkäpareja, joiden käyttäminen aiheuttaa hirveää tuskaa...

   Ei olla vielä täysin menetetty toiveita ravintolaillan suhteen. Potilas on jo aika normaalin oloinen, joten jospa päästäisiin kuitenkin lähtemään.:)

   Poista
 2. Oon kirjoittanut just samanlaisista murheista omaan blogiini http://lauranhaablogi.blogspot.fi/2015/04/haakengista.html :D Eli oon myös kaikkia kavereitani pitempi joten en halua häihinkään mitään superkorkoja vaikka sulhasen kanssa pituusero siihen riittäisi.
  Mulla on onneksi aika pieni jalka suhteessa pituuteen joten sen kanssa ei ole ollut ongelmaa, mutta saappaat on kyllä kanssa yksi murheenkryyni juuri sen leveän vartensa vuoksi. Nyt juoksuharrastus on tuottanut sen verran tulosta pohkeisiin että sain viime talvena ostettua saappaat jotka eivät näytä siltä että sinne mahtuisi molemmat jalat kerralla :D

  p.s. mulla on ollut nuo alimmat kengät kolmessa eri värissä ja kuosissa (:D) ja ne on ihan super hyvät, tosin venyy käytössä käyttökelvottomiksi eli eivät mitkään ikuiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo lukemassa postauksesi; kiva, että löytyy kohtalotovereita.;) Viime vuosina on onneksi saappaitakin alkanut löytyä eri varsileveyksillä (tosin vain kalleimmista nahkasaappaista). Mulla on jo valmiiksi melko kapea (mutta pitkä) jalkaterä, joten voi olla, että nuo alimman kuvan kengät jäisivät mulle nopeasti turhan leveiksi, jos niillä on vielä tapana venyä.

   Toisaalta olen niin tottunut omaan pituuteeni, että en normiarjessa edes ajattele olevani jotenkin "normaalista poikkeava" ;), mutta korkokengissä pituus tietysti vielä korostuu. Ihailen kyllä suuresti pitkiä upeita naisia, jotka käyttävät korkoja itsevarmasti.:)

   Poista