maanantai 1. elokuuta 2016

Murphy´s law of polttarit

Nyt olisi luvassa hieman perusteellisempaa raporttia polttareistani, jotka otsikosta huolimatta sujuivat ilman suurempia kommelluksia tai ongelmatilanteita. :D

En voi väittää, että polttareideni ajankohta olisi tullut minulle täytenä yllätyksenä. Parina alkukuun viikonloppuna kyllä mietin, että onkohan ne nyt, mutta mitä pidemmälle kuu eteni, sitä todennäköisemmältä heinäkuun viimeiset viikonloput alkoivat vaikuttamaan, koska elokuussa tiesin olevan muuta ohjelmaa joko itselläni/ystävilläni kaikkina muina paitsi parina viikonloppuna, joista toinen olisi ollut viikko ennen häitä. Lisäksi Saksassa asuvan ystäväni loma oli loppumassa, eräs toinen ystävä postasi facebookissa alkaneista vapaistaan ja sulhaseni vaikutti hieman hermostuneelta (yli 10 vuoden yhdessäolon aikana oppii tulkitsemaan toista aika hyvin ;)). Tosin tämä kaikkihan olisi myös voinut olla taidokasta huijausta, joten en tietenkään voinut missään vaiheessa olla täysin varma. Toinen kaasoni myös onnistui aiheuttamaan pientä epävarmuutta perjantaina postatessaan kuvia kotoaan WhatsAppissa (hän asuu lentomatkan päässä).

En kuitenkaan ollut yhtään pettynyt siihen, että hokasin ajankohdan. Itseasiassa jännitys vain lisääntyi, kun tajusin jossain vaiheessa viikkoa, että nyt sen on oltava. Tosin minun kävi hieman sääliksi ystäviäni, jotka olivat jopa jättäneet auton kauemmaksi, jotta en huomaisi heidän tuloaan, mutta eivät silti päässeet repimään minua sängystä. ;) 

Alkuruoka.
                              
Aliarvioin kuitenkin ystävieni sadistisuuden luullessani, että he tulisivat hakemaan minua aikaisintaan yhdeksältä aamulla tai todennäköisemmin kymmeneltä. ;) Mieheni heräsi lauantaina jo kahdeksalta, mikä ei sinänsä ole erikoista, hän yleensäkin herää minua aikaisemmin. En kuitenkaan pystynyt enää nukkumaan, joten päätin itsekin nousta. Jotenkin aavistin, että luvassa ei olisi rauhallinen aamiainen samalla kaunistautuen, joten tein normaalin päivämeikin (en lähde mihinkään ilman meikkiä ja hiusten suoristamista ;)) heti aamupesujen jälkeen. Vähän oli kyllä tässä vaiheessa tyhmä olo, koska minulle olisi voinut käydä kuten Heidille. ;) Olin suoristamassa hiuksiani, kun pihaltamme alkoi kuulua hirveää kolinaa. Siellähän se porukka oli koputtelemassa takaoven lasiin. Olin kyllä aika tärinöissä, kun menin avaamaan ovea. Pihalla pauhasi musiikki ja kaaso R asetti päähäni ihanan prinsessakruunun sekä hunnun ja sain vielä missinauhan koristeekseni.

Islanninhevoset olivat i-h-a-n-i-a.

Kuten olin aavistanut, lähtö oli todella nopea. Onneksi olin vihjeiden perusteella pakannut osan tavaroista jo valmiiksi, joten enää piti heittää vaihtovaatteet, kengät, meikit ym. kassiin ja sitten menoksi. Olin siis saanut parin viikon ajan vihjeitä siitä, mitä tulisin ehkä tarvitsemaan polttaripäivänä ja näiden perusteella olin rajannut vaihtoehdot mökkiviikonloppuun, Tallinnan matkaan tai bileiltaan kaupungissa. Passin ja viron sanakirjan ajattelin heti olevan hämäyksiä, mutta toisaalta eräs ystäväni on laivalla töissä, joten esim. risteily olisi voinut olla jopa ihan mahdollinen.

Lounas oli niin herkullinen.
                               
Polttareiden sijainti tuli minulle täytenä yllätyksenä, sillä vietimme aamupäivän kauniissa Porvoossa. Ohjelmaan kuului issikkaratsastusta, herkullinen lounas SicaPelle-ravintolassa sekä kahvit ja suklaat Petris chocolate roomissa. Loppupäiväksi pääsimme ystäväni suvun upealle mökille, missä pelattiin erinäisiä pihapelejä (mm. saappaanheittoa, mölkkyä, tasapainoilua sekä "kettu koloon -peliä" ;)). Sain myös kokea morsiussaunan, minkä jälkeen rentouduimme vielä upeassa jakutsissa.

Ystäväni olivat tilanneet meille etukäteen kolmea erilaista suklaata. 

Vaikka joitakin asioita arvasin oikein, päivä toi mukanaan myös todella paljon yllätyksiä. Osa kavereistani liittyi seuraan myöhemmin päivällä, kun jo hieman pettyneenä ajattelin, että he eivät pääse osallistumaan. Loppujen lopuksi vain yksi kutsutuista ei osallistunut, mikä on mielestäni aika hyvin ottaen huomioon, että kutsuttuja oli yli kymmenen. Paras huijaus oli kuitenkin, kun olimme matkalla mökille ja yhtäkkiä huomasin, että olemme ajamassa kohti vanhempieni kotikatua. Voin sanoa, että pulssi nousi melkoisesti tuossa vaiheessa. Luulin oikeasti, että käymme jostain syystä porukoilla kylässä. Onneksi kuski ohitti kotitaloni ja matka jatkui. :D 

Jälkkäri.
                              
Pohjois-Pohjanmaan hauskin nainen, kaaso R piti tunnelman korkealla koko päivän ja syvensi polttarisankarin naururyppyjä. Saimme mm. todistaa upeaa "lapsivapaa viikonloppu -tanssia". Lisäksi hän hommasi minut yhteiskuvaan hämmentyneiden raksamiesten kanssa ja karkotti kovaan ääneen pahat henget ennen morsiussaunaa. :D Morsiussaunakoettelemukseen kuului istuminen pistelevien kukkien ja oksien päällä, vihdalla piiskaaminen, raa´an kananmunan kaataminen päähäni sekä selkäni pesu suolalla, sokerilla ja jauhoilla. Tulipahan heitettyä myös talviturkki, kun kaikki tämä mönjä piti saada pestyä pois. :D Lopuksi pääsin vielä harjoittelemaan hääkimpun heittämistä viskaamalla vastan vajan katolle.

Noissa maisemissa kelpasi viettää polttareita.

Yllätyin siitä, miten hyvin pystyin sulkemaan aivoni ja heittäytymään mukaan kaikkeen, mitä päivä toi tullessaan. Luulin, että tällaiselle kontrollifriikille se olisi vaikeata, mutta olinkin aivan elementissäni koko päivän. En muista, koska olisin viimeksi ottanut niin rennosti. Ihanaa, kun voi luottaa siihen, että muut järjestävät kaiken ja itse menee vain mukana. Olinkin loppujenlopuksi kaikkein pirtein koko porukasta vielä yhden aikaan yöllä, kun muut alkoivat jo näyttämään siltä, että halusivat mennä nukkumaan. Seuraavana aamuna nautimme vielä kuohuviinibrunssin ennen kuin oli aika lähteä kotimatkalle. Polttaripäivä oli niin hauska, että oli vähän haikeata, kun se oli ohi. Toivottavasti saan juhlia ystävieni polttareita vielä tulevina vuosina. :)

Ystäväni olivat nähneet aivan mielettömästi vaivaa ja taisin useampaankin otteeseen miettiä ääneen, että en kyllä ansaitse tätä kaikkea. :D He olivat lukeneet tarkasti toivomukseni blogista ja ottivat muutenkin mieltymykseni huomioon. En tiedä, kuinka paljon he pystyivät nauttimaan päivästä, koska joutuivat järjestämään kaiken ja miettimään aikatauluja jne. Toivottavasti voin maksaa edes osan vaivasta takaisin järjestämällä heille legendaariset hääjuhlat. Wait for it... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti