lauantai 6. elokuuta 2016

Kuukausi häihin; to do ja aikataulusta

Nyt kun häihin on enää kuukausi aikaa, ajattelin kertoa, miltä meidän aikataulu hääjärjestelyiden osalta näyttää ja mitä on vielä tekemättä. Blogin to do -listaa päivitän nykyään ahkerasti, joten sieltä voi myös käydä kurkkimassa tilannetta. Kuvituksena perjantain puuhastelua eli puukon näyttämistä samppanjapullonkorkeille. Näistä tulee siis telineitä pöytäkorteille sekä menulle. 

 • Ensi viikon maanantaina vierailemme uudestaan Kukkakauppa Madonnassa, josta olemme tilanneet hääkukkamme. Vuokraamme heiltä myös maljakot, joten käymme valitsemassa ne ja sopimassa vielä tarkemmin kukkien toimituksesta. Koska Madonna sijaitsee lähellä juhlapaikkaamme, pöytäkukkien toimitus on maksuton.


 • Plaseerauksen olen tehnyt jo lähes valmiiksi. Tosin pitää vielä malttaa mielensä pöytäkartan kanssa mahdollisten viime hetken peruutusten varalta. Valokuvaajan plaseeraus on vielä hieman auki, mutta ajattelin istuttaa hänet samaan pöytään meidän kanssamme. Muut esiintyjät ruokailevat kabinetissa. Heiltä pitäisi vielä tiedustella erikoisruokavalioista. 

 • Häävalssi sekä pari muuta valssahtavaa kappaletta tulisi päättää. Muutenkin pitäisi suunnitella koko tilaisuuden musiikki dj:n kanssa (sekä harjoitella häävalssi, iik!). 

 • Miehen nakkina on hankkia kaikki loput juomat juhliin. Niistä on tulossa vielä oma postaus. Herkkubuffaan tulisi ostaa vielä ainakin yksi purkki sekä tietysti ne herkut. Herkkubuffasta ja pöytäkoristeista haluaisin tehdä "koekattaukset". 

 • Itselleni aion hankkia vielä hääsateenvarjon ja ehkä hiuskorun sekä valkoiset ballerinat loppuillaksi. Koekampauksessa (tänään!) näkee paremmin hiuskorun todellisen tarpeen.

 • Pedikyyri ja manikyyri täytyy varata hääviikolle.


 • Juhlapaikan kanssa tulisi sopia herkkubuffan ja avec-buffan sijainnista, koska niitä ei mielestäni voi koota jo ennen tilaisuuden alkua samaan tilaan kuin missä meidät vihitään. Loppuillan juomien tarjoilusta pitäisi myös sopia. Lähinnä mietityttää, saammeko lasit heiltä vai tuommeko omat (kertis?)lasit. Saimme juhlapaikalta check listin täytettäväksi. He pyysivät myös alustavaa aikataulua hääjuhlan kulusta sekä pöytäkartan, josta käy ilmi vieraiden pääruokavalinnat sekä erikoisruokavaliot. Nämä olenkin saanut jo melkein valmiiksi, pari juttua pitää enää varmistaa. 

 • Hankintalistalla on vielä kehykset vieraskirjajulisteelle, pöytäkartalle ja mahdollisille herkkubuffan ja avec-buffan opasteille, kynät vieraskirjaa ja terveiset hääparille -lappuja varten, pitkään palavat tuikut, kiitoslahjat kaasoille ja bestmanille, huomenlahjat sekä hääsuklaat ja niiden rasiat. 

 • Mietimme juhlatilan portaikon koristelemista ilmapalloilla, joten niiden hinta ja toimitus pitäisi selvittää. 

 • Paperituotteet (paikkakortit ja menu) haluaisin painoon jo noin viikko ennen häitä siltä varalta, että tulee viivästymisiä. 

 • Lilla Robertsin henkilökunnan kanssa tulisi sopia aamiaisen ja samppanjan tarjoilusta hääsviittiin.


Aion pitää ainakin melkein koko hääviikon lomaa. Todella toivon, että tuolle viikolle jää enää pientä viimeistelyä kuten paikkakorttien ja menun kiinnitys pullonkorkkeihin, pöytänumeroiden, pöytäkartan ym. printtaus, herkkubuffan astioiden pesu, juhlapaikan koristelun ohjeistus, tavaroiden kuljetus juhlapaikalle jne.

Onhan tässä kaikenlaista, mutta yllättäen stressitasoni on laskenut huomattavasti nyt, kun juhliin on enää alle 30 päivää. Tässä vaiheessa oikeastaan jo tietää, että kaikki tulee hoidettua, koska aikaa ei tosiaan enää ole vetkutteluun. ;) Nyt on kyllä alkanut myös ilmenemään ihan kummallisia "tarpeita" kuten nuo Terveiset hääparille -kortit, jotka tilasin aika ex tempore. Saa nähdä, lähteekö homma vielä pahasti lapasesta... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti