keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Miss Murphy was here

Minulle on jäänyt oikeastaan ainoastaan yksistä häistä, joissa olen ollut vieraana, kunnollinen muistikuva häiden vieraskirjasta. Kaikki vieraat ottivat itsestään kuvan polaroidkameralla ja olisiko kuvan yhteyteen kirjoitettu myös jonkinlainen tervehdys. Tämä oli mielestäni todella kekseliäs ja ainakin siihen aikaan myös aika uusi ja uniikki tapa rakentaa vieraskirja. Polaroidkamerat ovat ilmeisesti melko kalliita, mutta ajattelin, että saman idean voisi toteuttaa myös nykyteknologian keinoin. Periaatteessa tähän ei tarvittaisi muuta kuin nykyajan vitsaus, selfiekeppi, sekä esimerkiksi ipad, joka meiltä jo löytyy (Sopiihan ipad selfiekeppiin?). Haluaisin pitää homman melko yksinkertaisena, joten en ehkä lähtisi printtaamaan kuvia juhlapaikalla. Sen sijaan voisi hankkia tavallisen valokuva-albumin, johon olisi selkeästi merkitty kuvien paikat ja alle tilaa tekstille. Jokainen vieras kirjoittaisi tervehdyksensä albumiin ja kuvat lisättäisiin myöhemmin. Olen hieman kyllästynyt ajatukseen photoboothista, koska ne tuntuvat olevan nyt niin pinnalla (tosin en ole sellaista vielä itse päässyt testaamaan), mutta jotain pientä rekvisiittaa toki voisi hankkia valokuvauspaikalle. Esimerkiksi tyhjät valokuvakehykset kasvojen ympärillä voisi olla kiva lisä kuviin.

       Kuva täältä

        Kuva täältä

Itse en oikein perusta hassunhauskoista avioliitto-ohjeista, joita vieraat yrittävät väkipakolla keksiä lopputuloksena se, että vieraskirjasta löytyy kolmekymmentä "vaimo on aina oikeassa -vitsiä". Mieluummin annan vieraille ihan vapaat kädet tervehdyksen suhteen. Kuvat olisivat vieraskirjassa muutenkin se pääasia ja vieraiden itse omalla käsialallaan kirjoittamat viestit kruunaisivat kokonaisuuden. 

            Kuva: etsy.com

Toisaalta, homman voi hoitaa myös todella yksinkertaisesti, mutta silti tyylikkäästi, pyytämällä vieraita kirjoittamaan nimensä julisteeseen, johon on sommiteltu kauniilla fontilla hääparin nimet ja/tai nimien alkukirjaimet sekä hääpäivä. Tällöin "vieraskirjaa" voisi ihailla päivittäin kotinsa seinällä sen sijaan, että se pölyyntyisi kirjahyllyssä.

Kummalle näistä kahdesta ideasta sinä antaisit äänesi vai onko molempi sittenkin parempi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti