tiistai 3. helmikuuta 2015

juhlat.fi (for dummies)

Tutustuin Mennään naimisiin -messuilla uuteen juhlat.fi -palveluun, joka on täysin uudenlainen väline juhlien suunnitteluun. Kerron seuraavaksi hieman omia kokemuksiani palvelun käytöstä. Ottakaa huomioon, että ne vaikeudet mitä itse kohtasin palvelua käyttäessäni, voivat hyvin johtua myös siitä, että en todellakaan ole mikään tekniikan ihmelapsi. Kaikki kritiikkini ei siis välttämättä ole aiheellista, vaan voi johtua myös omasta osaamattomuudestani. Tämän palvelun käytön oppii kyllä ihan itsekin kokeilemalla, mutta siltä varalta, että joku törmää samoihin ongelmiin (tai on yhtä dummy tietotekniikan kanssa kuin minä ;)), niin tässä muutamia vinkkejä.

Yritin ensin rekisteröityä facebook-tunnuksillani, mikä pitäisi olla palvelussa mahdollista, mutta se ei tällä kertaa onnistunut. Manuaalisen rekisteröitymisen jälkeen valitsin juhlamalleista häät ja alakategorioista syyshäät. Häätyylejä olisi voinut suodattaa määrittämällä vierasmäärän ja suunnitteluajan, mutta alle 60 vieraalla ja yli vuoden suunnitteluaikataululla (ei ollut edes mahdollista valita yli 13 kk suunnitteluajaksi) ei löytynyt yksiäkään hääjuhlatemplaatteja.

Aloita suunnittelu -nappia painamalla pääsin varsinaiselle suunnittelusivustolle. Yritin jälleen vaihtaa häiden ajankohtaa, mutta ohjelma ei millään meinannut suostua uskomaan, että joku haluaisi käyttää yli 365 päivää häidensä suunnitteluun. :D Tässä vaiheessa jo hieman turhauduin koko hommaan, mutta päätin antaa sille vielä mahdollisuuden. Kysyin jopa apua sivuston chat-ohjelman kautta, minkä jälkeen tietysti onnistuin ihan itse vaihtamaan päivämäärän (asetuksista). En tiedä, mikä aikaisemmin mätti, teinkö jotain väärin vai oliko ohjelmassa jokin bugi... Chattiin lähetin viestiä sunnuntaina, joten en ihmetellyt, etten saanut vastausta. Vastausta ei kuitenkaan ole tullut vieläkään edes sähköpostiini, joten en ole ihan vakuuttunut tuon chatin hyödyllisyydestä.Tehtävälistassa jokaisen tehtävän kohdalla pääsee vaihtamaan tehtävän tilan (onko hoidettu vai avoin), tehtävän nimen, tehtävään varatun budjetin, tehtävän ajankohdan (milloin on oltava valmis) sekä tehtävän jaon (tehtävän voi ilmeisesti jakaa esimerkiksi kaasolleen tai juhlajärjestäjälle sähköpostitse). Lisäksi jokaisen tehtävän kohdalle voi lisätä vapaamuotoisia kommentteja. Oikealla puolella näkyy lisäksi tehtävään sopivia tuotteita, ja voit jopa lähettää suoraan tarjouspyynnön tuotteen tarjoajalle. Tehtävälistaan voi luoda omia tehtäviä ja valmiiksi luotuja tehtäviä voi myös poistaa. 

Aloitin häidemme suunnittelun vieraslistasta. Palvelu lähettää jopa sähköiset kutsut puolestasi, jos lisäät jokaiselle vieraalle myös sähköpostiosoitteen. Koska meille tulee perinteiset kutsut, niin lisäsin listaan vain vieraiden nimet. Vieraslistaan pystyy kirjoittamaan myös vapaasti lisätietoja kunkin vieraan kohdalle (esim. onko hän sulhasen vai morsiamen puolelta). Lista järjestyy automaattisesti aakkosten mukaan, mikä on mielestäni hieman ärsyttävää, koska mieluummin järjestäisin vieraat esimerkiksi perheittäin ja pariskunnittain. Näin ainakin minun on helpompi huomata, jos joku oleellinen henkilö puuttuu listasta. Tilanne-valikosta voi kunkin vieraan kohdalla valita, onko hän osallistumassa häihin vai ei vai onko tilanne vielä avoin.

Budjetissa näkyy valmiina kaikki tehtävälistan tehtävät, joihin voi lisätä itse sopivan summan. Tehtäviä pystyy myös poistamaan ja lisäämään, mutta ota huomioon, että tehtävä poistuu myös koko tehtävälistaltasi jos poistat sen budjetista. Itse ainakin aluksi ajattelin, että poistan budjettilistasta kaiken sinne kuulumattoman (kuten "päätä hääpäivä" ja "valitse häävalssi"), mutta onneksi tajusin ajoissa, että ne poistuvat siis koko hääsuunnitelmasta.

Juhlat.fi -palvelussa voi lisäksi mm. suunnitella häiden ohjelman ja perustaa suunnittelutoimikunnan, mutta näihin ominaisuuksiin en ole vielä itse tutustunut tarkemmin. Eräs todella kiva ominaisuus on palvelun tarjoama ilmainen nettisivu omille juhlille. Tällä juhlasivulla voi tiedottaa vieraille juhlista ja mm. merkitä karttaan juhlien paikan.

Alun vaikeuksien jälkeen juhlat.fi oli mielestäni melko looginen ja helppokäyttöinen. Tosin oman tietokoneeni raskas ohjelmisto veti välillä aika solmuun, jolloin kaikki tekemäni muutokset eivät olleet tallentuneet. Vaikka olinkin jo ehtinyt ottaa käyttöön myös Meidän häät -palvelun työkalut, uskon siirtyväni kokonaan juhlat.fi -palveluun, jos nyt ei tule enempää teknisiä ongelmia vastaan.

P.S. Kuvassa näkyvä hääpäivämme saattaa hyvin vielä muuttua, koska emme ole vieläkään päättäneet häidemme lopullista ajankohtaa (hiljaa hyvä tulee vai miten se meni...).

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut kanssa juhlat.fi käytössä siitä asti kun siitä kuulin. Perustin oman aikajanan syyskuun 2016 häille heti kihlauksen jälkeen, eikä mulla ainakaan ollut mitään ongelmaa sen toimivuuden kanssa. Tähän mennessä ainoat ongelmat on tullut surkeatakin surkeammalla työpaikan tietokoneelle. Se ei vaan jaksa pyörittää tätä nettisivua minkään muun kanssa samaan aikaan. Toisaalta hyvä, eipä tule touhuttua työaikana muuta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaakin olla häät aika samoihin aikoihin!:) Mun kannettava ei myöskään meinaa pärjätä tuon sivuston kanssa, ei varmaan ole tarpeeksi tehokas kone vaikka onkin melko uusi. Tosin, mulla on monesti aika monta sivua yhtä aikaa auki. En tiedä, mitä oikein sekoilin tuon aikajanan kanssa, kun en heti saanut ajankohtaa muutettua.:D

   Poista
 2. Heippa ja terveiset suoraan täältä Juhlat.fi toimistolta :)

  Onpa superihanaa lukea että olette löytäneet palvelumme ja aloittaneet omien juhlienne suunnittelun sivustomme kautta! Juhlat.fi palvelu on tosiaan avattu betana syksyllä 2014, jonka jälkeen olemme vauhdikkaasti kehittäneet sivustoa saamamme palautteen avulla. Rakastamme palautetta ja ihania käyttäjiämme.. hih <3

  Olettehan huomanneet että alkuperäisen kirjoituksen/ helmikuun alun jälkeen sivustolle on tullut mm. keskustelu mahdollisuus toimikunnan jäsenten välillä sekä lahjalistatyökalu? Suosittelen kokeilemaan!

  Maaliskuun aikana sivustolle on myös vielä tulossa ihania juttuja teille käyttäjille, mm. oman juhlan sivua ja sen muokkaamismahdollisuuksia tullaan parantamaan huomattavasti! Omaa juhlasivuahan voi käyttää myös ilmoittautumiseen, riittää kun painat paperikutsuun tuon oman juhlasivuosoitteesi niin vieraat voivat sitten käydä ilmoittautumassa tuolla ja sinä saat tiedon automaattisesti vieraslistaan.

  Ja lopuksi kiitos vielä palautteesta, lähetimmekin heti jo viestiä tekniselle tuottajallemme tuosta budjettiasiasta, eihän aikajanalta voi tehtävät tuolleen tippua pois (kääk), korjaamme asian pikaisesti!

  Juhlaterveisin,

  Pilvi, Anni ja Tia
  Juhlat.fi
  info@juhlat.fi (laittakaa meille postia jos voimme mitenkään olla avuksi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa todella kivalta varsinkin tuo lahjalista sekä ilmoittautuminen juhlasivun kautta. Kiitos teille informaatiosta. Varmasti aktivoidun itsekin taas pian juhlat.fi -sivustoni kanssa, kunhan hääsuunnitelmat tästä etenevät.:)

   Poista