maanantai 23. helmikuuta 2015

Itkuvirsiä vai ilolauluja?

Eräs kaverini, johon tutustuin opiskeluaikana, laulaa kuorossa. Kysyinkin häneltä "ihan vain ohimennen", voisiko hän tulla parin muun kuorolaisen kanssa laulamaan häihimme, ja hän lupautui ainakin alustavasti. Ajattelin, että he voisivat esiintyä vihkimisen jälkeen ja kenties myös illallisen aikana (jolloin tietysti tarjoaisimme heille myös illallisen). Suunnittelin alun perin Stellan Häävalssia vihkimisen jälkeen esitettäväksi, mutta olen viime aikoina miettinyt, pitäisikö sittenkin valita joku iloisempi biisi. Itse olen luonteeltani hieman melankolisuuteen taipuvainen, mutta luulen, että sulhanen ei välttämättä arvosta "itkuvirsiä" yhtä paljon.:D Jokin kaunis suomalainen kappale, joka on tarpeeksi herkkä, mutta kuitenkin positiivisella sävyllä, olisi siis hakusessa. Johanna Kurkelalla on kauniita kappaleita, mutta ne ovat mielestäni jo hieman loppuun kulutettuja häämusiikkina. Jotenkin en myöskään tunnista itseäni määritelmästä "kaksi niin hehkuvaa ja kaunista saa kirkkaana loistaa" (varsinkaan heti aamusta ;)). ;D Esimerkiksi Pariisin kevään Kesäyö on mielestäni todella kaunis kappale, mutta en tiedä, sopiiko sitten kuinka hyvin syyshäihin.

Koska meitä ei vihitä kirkossa, pystymme päättämään musiikista täysin vapaasti. Tiedän tapauksia, joissa hääpari ei ole saanut kuulla toivomaansa kappaletta kirkossa, sen "maallisuuden" takia. En minäkään mitään Bad touchia soittaisi saapumismusiikkina (voisi muuten kuulostaa aika jänskältä uruilla soitettuna), mutta mielestäni kirkossa voisi hyvän maun rajoissa esittää myös muuta musiikkia kuin virsiä (kuten papista riippuen usein onkin mahdollista).

Maailma on täynnä kaunista musiikkia, mutta silloin kun pitäisi löytää omiin häihinsä sopivat biisit, niin ei tule mitään mieleen. Minulla on itse asiassa kännykän ja ipadin muistiinpanoissa häämusiikkilistat. Näin voin helposti lisätä kivan biisin muistiin heti sen kuullessani, koska muuten se varmasti unohtuu. Mutta on tuo Stellan häävalssi vaan niin kaunis, varmasti aiheuttaisi liikuttumista ainakin morsiamessa.:)

2 kommenttia:

  1. Stellan häävalssi on ihana, etenkin kun olen ollut aika kova bändin fani jossain vaiheessa. Olen itsekin kärvistellyt sitä, että se vaan yksinkertaisesti on tosi melankolinen. Sulho tosin huuteli jo tuosta tietokoneeltaan, että onpas kiva biisi kun laitoin sen soimaan, joten täytyy nyt ehkä vielä antaa sille mahdollisuus. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin kuuntelin yhdessä vaiheessa jonkin verran Stellaa, varsinkin Pelkääjän paikalla -levyä (siinäkin on tosi "hilpeitä" biisejä ;)). Pitää varmaan itsekin vielä kysyä sulhasen mielipidettä Häävalssista ennen kuin hylkään sen kokonaan. :)

      Poista