tiistai 15. maaliskuuta 2016

Mitä meidän pöytiin tulee?

Olen neljättä päivää kuumeessa ja madaltuva ääni yhdistettynä karmeaan kurkkukipuun enteilevät kurkunpään tulehdusta. Kaiken lisäksi nyt on töiden puolesta tosi huono hetki olla sairaana, koska olen lähdössä muutaman viikon päästä työmatkalle ja sitä ennen pitäisi saada kaikenlaista valmiiksi. Noh, minkäs teet. Jos haluaa löytää jotain positiivista tästä olotilasta, niin nyt on ollut loistavasti aikaa miettiä hääjuttuja. Ajattelinkin kirjoittaa vähän meidän suunnitelmista pöytäkoristeiden suhteen.

Muistan, kuinka melko pian kihlauksen jälkeen olin käväisemässä Hemtex-myymälässä ja löysin nämä aivan ihanat maljakot.

Kuva täältä.
                                          
Tuolloin kyselin myyjältä, onkohan näitä vielä parin vuoden kuluttua valikoimassa, koska en kyennyt ostamaan maljakoita jo niin hyvissä ajoin. Nyt voin todeta, että onhan niitä, mutta hinta on melko korkea (9,95 euroa) ottaen huomioon, että näitä tarvittaisiin vähintään yksi jokaiseen pöytään. Maljakon suu on myös melko kapea, joten paksua kimppua siihen ei mahdu.

Tämä saman sarjan suurempi versio olisi aivan täydellinen, mutta 22,95 euron kappalehinta nostaisi koristelubudjettiamme melkoisesti...

Kuva täältä.
                                        
Maljakoissa itseäni miellyttää erityisesti pyöreä muoto sekä kristallimainen pinta. Tämänkin morsiamen pitää varmaan lähteä kiertelemään kirppiksiä, jos haluan toteuttaa visioni kohtuuhintaan.

Saisimme juhlapaikalta näyttävät kyntteliköt sekä tuikkukipot. Olen kuitenkin päättänyt haluavani pöytiimme Iittalan Kivi- ja Kastehelmi-tuikkukippoja. Ajatus lähti oikeastaan siitä, että omistan näitä jo aika monta, joten ihan jokaista ei onneksi tarvitse ostaa itse. Lisäksi ajattelin lainata kippoja ystäviltä ja sukulaisilta, koska kyllähän lähes jokaisesta taloudesta löytyy näitä "kansallisaarteita". Kastehelmiä sai viime talvena Siwoista keräämällä jotain tarroja, joten äitini ja siskoni lahjoittivat omilla ostoksillaan kerätyt kipot minulle. Lisäksi ystäväni bongasi nettikirppikseltä kirkkaita Kivituikkuja kohtuuhintaan. Tuikkukippojen kokonaismäärä on tällä hetkellä yhdeksän kappaletta. Kaikki nämä kuvassa näkyvät olen saanut lahjaksi. Kuvasta puuttuu vielä ne pari kirppisostoa, jotka tietysti maksan itse. Haluaisin kartuttaa kokoelmaani vielä mattavalkoisilla kipoilla, mutta kirkkaatkin käyvät. Meille tulee näillä näkymin noin kuusi kappaletta neliön muotoisia kahdeksan hengen pöytiä, jolloin tuikkuja tarvittaisiin yhteensä 12 kappaletta (kaksi per pöytä). Montaa ei siis enää puutu!


Lisäksi meillä on tv-tason laatikossa jemmassa kaksi pussillista skumppapullonkorkkeja odottamassa, josko jaksaisimme väsätä niistä jonkinlaisia koristeita.

Kuva täältä.
                                         
Kullanväriset valokuvakehykset osana kattausta miellyttävät silmääni, joten niitä voisi hyödyntää esimerkiksi pöytänumeroiden pidikkeinä. Juhlapaikan puolesta saamme pöytiin valkoiset pöytäliinat sekä lautasliinat ja tietysti astiat.

Kuva täältä
                                                           
Jos meille tulisi pitkät pöydät, voisin harkita kullanvärisiä kaitaliinoja pitkittäin pöytien keskelle. Neliön muotoisissa pöydissä, joiden jokaisella sivulla on kaksi istumapaikkaa, liinoja tarvittaisiin neljä/pöytä. Toisaalta olen sitä mieltä, että klassinen kattaus valkoisilla pöytäliinoilla on se kaikkein juhlavin ja ajattomin valinta. 

Millaisia maljakoita ja muita pöytäkoristeita teille tulee? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti