lauantai 12. maaliskuuta 2016

So far so good

Tällainen postaus pitäisi varmaan tehdä vasta häiden jälkeen, mutta ajattelin jakaa jo nyt muutamia vinkkejä siitä, mitkä lukuisista häihin liittyvistä järjestelyistä ovat mielestäni ensisijaisia ja minkä kanssa voi vähän löysäillä.

Jos siis olet aloittamassa hääjärjestelyjä, hoida nämä asiat ensimmäiseksi:

1. Juhlapaikka: Varsinkin pääkaupunkiseudulla suositut juhlapaikat voivat mennä todella nopeasti.
2. Pitopalvelu: Sama perustelu kuin 1. kohdassa; suosituimmat viedään käsistä.
3. Vihkipaikka ja vihkijä: Kirkot pitää kait varata melko aikaisin. Siviilivihkijän varaamisen kanssa ei myöskään kannata odottaa liian pitkään, vaikka jotain rajoituksia voi olla siinä, kuinka paljon aikaisemmin vihkijää voi kysellä maistraatista.
4. Majoitus: Varsinkin pienissä kaupungeissa hotellihuoneet kannattaa varata hyvissä ajoin hääyötä ja esim. vieraiden majoitusta varten.
5. Valokuvaaja: Hyvä varata jo vuotta aikaisemmin.
6. Bändi/dj: Myös tärkeät esiintyjät varaisin vähintään vuotta aikaisemmin.
7. Kampaus ja meikki: Itselleni tuli aikamoisena yllätyksenä, että noin puoli vuotta ennen häitä moni kyselemäni kampaaja oli jo varattu...
8. Häämekko: Mekon kanssa on hyvä olla ajoissa, jos sen joutuu tilamaan tai jos siihen tehdään korjauksia. Minulle kerrottiin Stockalla, että syyskuun häihin olisi hyvä löytää puku viimeistään tammikuussa.
9. Häämatka: Matkoja saa tietysti varattua vaikka vasta paria viikkoa ennen häitä, mutta jos mielessä on jokin tietty kohde, mihin ehdottomasti haluatte, ei kannata odottaa liian kauaa.
10. Kukat: En itseasiassa ole varma, kuinka aikaisin floristin kanssa pitäisi mennä juttusille (meillä on tämä vielä hoitamatta), mutta en jättäisi kukkien hankintaa ja niiden kuljettamisesta sopimista aivan viime tinkaan.

Yleisenä sääntönä sanoisin, että varaa kaikki hääpäivänä tapahtuva hyvissä ajoin, koska näiden kanssa ei pysty joustamaan aikataulusta. Kaiken pienemmän häihin hankittavan tilpehöörin voi ostaa koska tahansa ja kutsuja, häiden rekvisiittaa sekä tyyliä voi suunnitella ajan kanssa, mutta jos esim. se unelmien juhlapaikka on hääpäivänänne jo varattu, se saattaa harmittaa todella paljon.

Loputon to do -lista -sivulta näkee, missä jamassa omat hääjärjestelymme ovat nyt, kun häihimme on enää alle puoli vuotta aikaa. Sulhanen ja bestman käyvät tänään sovittamassa pukuja, joten toivottavasti saan tämän päivän jälkeen vetää taas yhden kohdan yli to do -listaltamme.

Minun pitäisi seuraavaksi hankkia hääkengät sekä alusvaatteet, jotta pääsen varaamaan aikaa ompelijalle. Eilen kävin kampaajalla leikkauttamassa ja värjäyttämässä hiukseni. Pituutta lyhennettiin sen verran, että voin rauhassa antaa hiusten kasvaa syyskuuhun asti. Väri laitettiin tasaisesti koko päähän, joten seuraavalla kerralla riittänee tyvien värjäys ja esim. kampaajan suosittelema glossing-kiiltokäsittely latvoihin. Ennen häitä käyn vielä uudestaan leikkauttamassa latvoja ja värjäyttämässä tyven tai koko pään, jos väri on kovasti kulahtanut kesän aikana. Sain joululahjaksi kosmetologilahjakortin, jonka ajattelin käyttää syntymäpäivieni tienoilla huhtikuussa. Noin paria viikkoa ennen häitä haluan käydä vielä uudestaan kosmetologilla, jotta iho olisi mahdollisimman hyvin kosteutettu ja kuulas hääpäivänä. Kutsut ajattelimme pistää postiin viimeistään kesäkuussa, joten niiden kanssa ei ole vielä kiire.  

Näin se homma etenee.:) Kertokaa, jos unohdin jotain tärkeätä tuosta listastani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti