perjantai 1. tammikuuta 2016

Miss Murphyn vuosi 2015

Nyt kun vuosi on vaihtunut (Me mennään tänä vuonna naimisiin, jaiks!), on hyvä palata vielä viime vuoteen ja kerrata, mitä kaikkea blogissa tapahtuikaan vuoden aikana. Tämä postaus toimii samalla jonkinlaisena esittelynä kaikille blogiini eksyville. Viime aikoina on tullut runsaasti käyntejä Vuoden Hääblogi 2016 sivujen kautta (klik).

Vuoden 2015 alussa pohdiskelin häälahjoja ja yleisesti tavarapaljoutta ja sen rajoittamista. Aloin myös vihdoinkin miettimään hääpaikkaa. Tuossa vaiheessa olimme vielä melko varmoja siitä, että meillä on juhlapaikka jo tiedossa. Tammikuussa esitin lisäksi toiveitani polttareitteni suhteen (ovatkohan kaasoni käyneet lukemassa kyseisen postauksen...), analysoin päätöstämme järjestää kallis hääjuhla, vastasin hääaiheiseen kyselyyn ja etsin netistä omaa silmää miellyttäviä häämekkoja. Lisäksi uskaltauduin kertomaan vähän enemmän itsestäni, suunnittelin istumajärjestyskaavion toteutusta, ilmoittauduin Klaus K:n hääkenraaliin ja pohdiskelin meille parhaiten sopivaa vihkimistapaa. Vietimme myös sulhaseni kanssa mukavan päivän ensimmäisillä häämessuillamme Wanhassa Satamassa.


Helmikuussa otin käyttöön Juhlat.fi-palvelun ja tein sen käytöstä esittelypostauksen. Löimme vihdoin lukkoon häidemme ajankohdan ja tein meille alustavan hääbudjetin. Vertailin paria erilaista vieraskirjavaihtoehtoa ja kriiseilin erilaisten kutsumallien paljoutta. Loppukuusta mietin, minkä kappaleen haluaisin esitettävän vihkimisen jälkeen ja analysoin omaa suhtautumistani häihin ja ajatusmaailmani muuttumista suunnitteluiden edetessä.

Maaliskuussa aloitin uudessa työpaikassa, minkä takia postaustahti alkoi pikkuhiljaa hiljentymään. Kerroin suunnitelmistamme hakea hääsamppanjat kesällä Ranskasta ja kerroin vihdoinkin enemmän juhlapaikastamme (joka kyllä vielä vaihtui matkan varrella). Työelämään palaamisen myötä rahan säästäminen häitä varten tuli taas ajankohtaiseksi, mutta samalla olin hieman huolestunut siitä, mikä työtilanteeni tulisi olemaan häävuonna. Tein ensimmäisen Think outside the box -postauksen, jossa mietin, millaiset häät järjestäisin, jos luopuisin tiukoista kriteereistäni ja päästäisin luovuuteni valloilleen. Kuun puolessa välissä koitti viimein Klaus K:n hääkenraali, jota olin jo kovasti odottanut. Parhaiten tapahtumasta taisi jäädä mieleen herkulliset tarjoilut ja yhteinen innostus häiden suunnitteluun, jonka löysimme jälleen sulhasen kanssa. Lisäksi etsin mahdollisia vihkipaikkoja juhlapaikkamme läheisyydestä (tämäkin meni lopulta täysin uusiksi), suunnittelin hääkenkien hankintaa ja tein ihka ensimmäisen blogiyhteistyön Juhlat.fi-palvelun kanssa.


Huhtikuussa selvittelin astioiden vuokraamista häitä varten, suunnittelin riikinkukkoaiheisia häitä toisessa Think outside the box -postauksessa ja palasin jälleen miettimään hääkampaukseni tyyliä. Huhtikuussa Murphyn laki iski häihimme, kun saimme tietää, että joudumme etsimään uuden juhlapaikan.


Toukokuussa kerroin Unioninkadun juhlahuoneistoista, jonka päädyimme muutamien käänteiden kautta lopulta varaamaan vielä kuun lopussa. Myös vihkipaikka varmistui samalla, koska päätimme suorittaa vihkimisen paikan päällä. Ennen juhlahuoneistojen varaamista ehdin pyytää tarjousta myös muista pitopalveluyrityksistä, esittelin muutamia muita potentiaalisia hääpaikkoja ja olin jo lähes varma, että häitämme juhlittaisiin Albergan kartanossa. Lisäksi toukokuun aikana analysoin omaa anonyymiteettiäni, pohdiskelin häiden tyyliä ja suunnittelin marmorilaattojen ja ruukkukukkien käyttämistä pöytien koristeina.

Kesäkuussa kävin läpi juhlapaikan ja pitopalvelun hankintaan liittynyttä prosessia, mietin mitä häiden eteen tulisi seuraavaksi tehdä ja vertailin pöytiintarjoilua ja buffaa keskenään. Avasin instagram-tilin blogilleni, kartoitin Helsingin hääpukukauppoja ja näin ensimmäisen kunnollisen hääpainajaisen. Lisäksi aloimme suunnittelemaan tulevaa viinirallia.Heinäkuussa en juurikaan ehtinyt postailemaan, koska vietimme lähes kaksi viikkoa Ranskassa ja Saksassa. Matka oli ikimuistoinen ja saimme ostettua (ja tuotua kotiin ehjinä) hääsamppanjamme sekä häävalkkarit. Heinäkuussa löysin myös pari metallista kauhaa karkkibuffaamme.Elokuussa aloitin häämekon metsästyksen, suunnittelin vieraslistaa, kartoitin dj:tä välittäviä yrityksiä, suunnittelin viiniaiheisten hääkoristeiden käyttämistä häissämme ja kirjoitin Viiniralli Champagneen -matkakertomusta.


Syyskuussa kirjoitin häälaukuista, hylkäsin Save the date -kortit ajanpuutteen vuoksi, mainostin Save the date -messuja ja jatkoin matkakertomusta. Kuun alussa yllätin sulhaseni keksimällä meille yhteistä tekemistä jokaiselle kuukaudelle ennen häitämme.

Lokakuussa tein yksityiskohtaisen postauksen siitä, miten ajattelen, että hääpäivämme tule kokonaisuudessaan kulumaan. Lisäksi käväisin Save the date -messuilla ja juhlin väitöskaronkkaa kivassa juhlatilassa.

Marraskuussa blogini täytti vuoden, minkä kunniaksi järjestin ensimmäisen arvonnan blogissani. Kävin jälleen läpi to do -listaa ja harmittelin vitkutteluani. Olin aktiivisempi Instagramissa kuin blogissa, mutta sain sentään kirjoitettua uuden osan matkakertomukseen.


Joulukuussa matkustimme sulhaseni kanssa Wieniin juhlistamaan 10 v. vuosipäiväämme. Ilahduin suuresti saadessani tietää blogini olevan ehdolla vuoden 2016 hääblogiksi. Käväisin Stockmannin outletissa etsimässä häämekkoa ja sain kaveriltani vinkin tammikuussa järjestettävästä hääpuku-outletista. Loppukuu menikin joulutunnelmissa.

Tästä vuodesta tulee aivan erityinen ja myös erityisen jännittävä. Tiedän, että vuosi tulee menemään todella nopeasti ja hääpäivämme koittaa ennen kuin huomaankaan. Nyt pitää kyllä ottaa itseään niskasta kiinni, jotta saan hääjärjestelyihin taas vauhtia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti