sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Shop til you drop

Juhannusviikonlopun vedellessä viimeisiään, ajattelin hyödyntää viimeisen vapaapäivän Helsingin häämekkokauppojen kartoittamiseen. Ajatuksena olisi suunnata kavereiden kanssa mekkokaupoille jonain kesäviikonloppuna, mutta ensin pitäisi tehdä lista potentiaalisista kaupoista ja varata aika jokaiseen.

Vaikka minulla on selvä mielikuva siitä, minkä tyylisen mekon haluaisin (pitsinen puolimerenneito), haluan kokeilla mahdollisimman monia eri malleja. Luotan myös ammattilaisen mielipiteeseen siitä, millainen malli pukisi omaa kroppaani parhaiten. Olen varmaan maininnutkin, että poikkean hieman ns. normimitoista. Olen ensinnäkin aika pitkä naiseksi. Jalkani ja käteni ovat hoikat, ja kaikella massalla on taipumusta kerääntyä keskivartalooni. Vartalotyyppini on siis pitkä ja hoikka päärynä tai jotain vastaavaa. :D Vähän jännittää, löytyykö mulle sitä täydellistä mekkoa, mutta aion luottaa tässä asiassa ammattilaisiin, ystävieni mielipiteisiin sekä omaan fiilikseeni. 

Olen kuullut erinäisiä kauhutarinoita asiattomasti käyttäytyneistä hääpukuliikkeiden myyjistä (Tyyliin: "Sun vartalolle ei kyllä sovi muu kuin tämä jätesäkkimalli"). Varsinkin toistuvasti negatiivista palautetta saaneet putiikit jäävät näin ollen oman listani ulkopuolelle. En halua tieten tahtoen lähteä pahoittamaan mieltäni ja liittämään hääpukuun negatiivisia tunteita. Ensisijaisesti etsin liikkeitä, joista on mahdollista saada myös kohtuuhintaisia mekkoja eli jos hinnat lähtevät 1000 eurosta, minun on ihan turha kiusata itseäni sovittamalla pukuja, joihin ei ole varaa.

Sen pidemmittä puheitta, tässä siis joitakin Helsingin mekkoliikkeitä, joihin ajattelin olla yhteydessä:

Zazabella
Lovebirds (käytettyjä hääpukuja)
Kaunis morsian
Stillissima (loppuunmyynti käynnissä, mutta suljettu viikonloppuisin)
Mecco
Stockmann
Juhlapuku Bella (edullisia häämekkoja)

Tästä listasta puuttuu vielä monta liikettä, joten jos sinulla on kokemusta putiikeista, joissa oli erinomainen palvelu, ystävällinen henkilökunta sekä myös kohtuuhintaisia vaihtoehtoja, vinkkaa kommenttiboksiin.:) Mikäköhän olisi realistinen määrä kauppoja, jotka ehtii käydä läpi yhden päivän aikana niin, että jää aikaa myös tauoille eikä kunto lopu kesken?

2 kommenttia:

 1. Hahaa, taidetaan olla aika saman mallisia! :) Itselläkin ensi viikolla hääpukuliikkeiden kiertäminen suunnitteilla, jokohan oon ihan myöhässä ajan varaamisen kanssa kun en ole saanut sitä vielä aikaiseksi - täytyy vissiin alkaa soittelemaan. Tässä olikin aika hyvä lista jo hääpukuliikkeistä! :) Itseäni masokistisesti kiinnostaisi tämä yksi surullisen kuuluisa hääpukuliike, olisi kiinnostavaa kuulla kerrankin rehellistä palautetta omasta vartalostaan ja siihen sopivista malleista. Toisaalta ehkä parempi jättää kuulematta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että en ole ainoa "hoikka päärynä".;) Itselläni on ainakin ongelmana tämän kropan kanssa se, että esim. farkkuja hankkiessa joudun aina ostamaan isomman koon kuin mihin saisin jalkani ahdettua, koska vatsan seutu on about yhtä kokoluokkaa isompi kuin raajat.:D Sama juttu varsinkin kynähameiden kanssa, joiden kuuluisi olla napakoita reisien kohdalta, mutta niiden kuuluisi myös mahtua vyötäröltä kiinni.;)

   Olen itse hieman viivytellyt hääpukuliikkeisiin soittamisen kanssa; tuntuu jotenkin epämiellyttävältä taskilta... Luulisin kuitenkin, että aikaa ei tarvitsisi varata montaa viikkoa etukäteen.

   Voisihan se olla ihan opettavaista vähän karaista itseään kuulemalla "totuuksia" omasta kropastaan. Olen kuitenkin niin herkkä luonne, että mitä todennäköisimmin alkaisin itkemään.:D

   Poista