tiistai 13. joulukuuta 2016

Onnellisesti kotona

Olen palannut Suomeen ja blogikin aktivoituu taas pikkuhiljaa. Matkailu avartaa on klisee, mutta niin totta. Vasta kaukana pystyy näkemään paremmin lähelle, oppii arvostamaan itsestään selvinä pitämiään asioita ja omaksumaan kenties jopa uusia elämänasenteita.

Vaikka tein varsinkin ensimmäisten viikkojen aikana enemmän töitä ja pidempiä päiviä kuin aikoihin, en kuitenkaan tuntenut itseäni stressaantuneeksi. Suomeen palattua olen jo parin päivän jälkeen huomannut tuttua turhautuneisuutta, keskittymisvaikeuksia, kiireen tuntua ja jännitystä. Jokin tässä suomalaisessa elämäntavassa kuormittaa, mutta en oikein osaa itsekään sanoa, että mikä. Siitä huolimatta Suomessa on moni asia todella hyvin ja arvostus kotimaata kohtaan on ehdottomasti kasvanut tämän kokemuksen myötä.

Buenos Airesia suosittelen lämpimästi matkakohteeksi. Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia, eivätkä käyttäydy tylysti vaikka et puhuisi espanjaa. Missään vaiheessa en tuntenut oloani turvattomaksi, vaikka terve järki on miljoonakaupungissa hyvä pitää matkassa mukana. Buenos Airesilla tulee varmasti olemaan aina erityinen paikka sydämessäni. Toivottavasti pääsen vielä jonain päivänä palaamaan, tällä kertaa mieluiten mieheni kanssa.

Häälahjarahoilla ostetut Seiska tuolit saapuivat reissuni aikana. 

Noin vuorokauden matkustamisen (ja parin tunnin yöunien) jälkeen lentokentällä ruusukimpun kanssa odottanut aviomies sai aikaan melko liikuttavan jälleennäkemisen (= lähes hysteerisesti itkevä vaimo). Kotona odotti vielä talven ensimmäiset glögit joulutorttujen ja aurajuusto-joulupipareiden kera.

Sain jopa tsempattua joulukortit valmiiksi tässä parin päivän aikana. Joulufiiliksen löytämisen kanssa tulee vähän kiire, mutta jouluradio on jo soinut kuulokkeista työmatkojen aikana (jazz jouluradio on tosi jees).

Tunnelmallista joulunodotusta teille ja palataan taas hääaiheisiin viimeistään joulun jälkeen. :) 

P.S. Muokkasin hieman blogin ulkoasua matkan aikana. Toivottavasti miellyttää. :)

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin ja mukavaa joulunodotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oikein ihanaa joulunodotusta myös sinulle! :)

      Poista