torstai 19. toukokuuta 2016

Nakki viuhuu

Olin jo mielessäni haudannut ajatuksen yhteisestä kokouksesta kaasojen ja bestmanin kanssa, koska toinen kaasoni asuu niin kaukana. Ajattelin, että hääsuunnittelut ja tehtävien jako hoidetaan etänä. Yllättäen tilaisuus kuitenkin tarjoutui kaasoni matkustaessa perheineen tänne etelään muutamaksi päiväksi, ja minä olin tietenkin heti kalenteri kädessä varaamassa aikaa kokoukselle.

Päivää ennen kokousta olin vielä epävarma agendasta, mutta sain onneksi nopealla aikataululla jonkinlaisen tehtävien jaon aikaan googlettamalla hakusanalla "kaason tehtävät". ;)

Kaaso R, joka asuu kaukana, saa eniten vastuita itse hääpäivänä eli hän hoitaa suurimmaksi osaksi tilaisuuden juontamisen. Hän oli aika itsestään selvä valinta kyseiseen rooliin, koska on luonteva esiintyjä. Itsekin esiintymisjännityksestä kärsivänä kehotan (jos vain mahdollista) valitsemaan juontotehtäviin henkilön, jolta se sujuu luontevasti. Ei ole kiva kenenkään kannalta, jos kaaso/bestman joutuu jännittämään ja stressaamaan etukäteen tilaisuutta. Häiden pitäisi kuitenkin olla hauska juhla heillekin. Kaaso R toimii myös juhlapaikan henkilökunnan sekä esiintyjien yhteyshenkilönä hääpäivänä ja selvittää tarvittaessa yllättäviä tilanteita.

Kaaso P asuu lähempänä, joten hän osallistuu enemmän käytännön järjestelyihin. Hän on tarkka ja huolellinen luonteeltaan, joten hän saa ottaa vastaan ilmoittautumiset ja antaa tarvittaessa lisätietoja vieraille. Jos joudumme askartelemaan jotain (esim. laatikot hääkarkeille), P osallistuu myös tähän. Hän pitää kimppuani vihkimisen ajan, huolehtii tarvittaessa häälaukustani juhlan aikana ja kuljettaa häälahjat pois juhlapaikalta häiden jälkeen.

Kaasot viettävät aamupäivän kanssani kampaajalla ja meikissä ja ovat henkisenä tukenani. Minulle henkinen tuki tarkoittaa ennen kaikkea rauhallisen ja iloisen ilmapiirin ylläpitämistä eli ei lietsota paniikkia miettimällä, mitä kaikkea on vielä hoitamatta tai spekuloimalla, mikä voi mennä pieleen. Tämän puolen hoidan varmasti ihan itse oman pääni sisällä. ;) Lisäksi kaasot huolehtivat tavaroideni viemisestä hääsviittiin, sviitin koristelusta (jos kokevat tarpeelliseksi) ja vieraiden opastamisesta. Mikä tärkeintä, kaasojen on juhlan aikana pidettävä huolta, että morsiamen naama ei kiillä, huulipunaa ei ole hampaissa ja mekko on ojennuksessa. ;) Jommankumman on varmaan myös autettava minua käymään vessassa mekkoni kanssa, mutta he voivat vetää vaikka pitkää tikkua tästä nakista. :D

Bestman osallistuu tavaroiden kuljetukseen hääpaikalle edellisenä päivänä. Itse hääpäivänä hän hakee sulhasen kotoa ja vie keskustaan groomattavaksi. Bestman huolehtii myös siitä, että sulhanen syö tarpeeksi (käyvät yhdessä lounaalla) ja rauhoittelee häntä tarvittaessa (= juottaa viskiä taskumatista). Sulhanen ja bestman pukeutuvat hääsviitissämme. Frakin pukemiseen liittyy kuulemma Youtube-videoita rusetin solmimisesta. :D Lisäksi bestman avustaa kaasoja vieraiden opastamisessa, on vastuussa avec-buffasta ja toimii DJ:n sekä valokuvaajan yhteyshenkilönä hääpäivänä. 

Kaasot ja bestman ovat tietysti vetovastuussa myös polttareiden järjestämisestä, osallistuvat kanssamme valokuvaukseen ennen häitä ja hengaavat kanssamme alttarilla vihkimisen ajan. Bestmanin pitäisi myös huolehtia sormuksestani ja ojentaa se sulhaselle h-hetkellä. BTW, kävimme tuossa vähän aikaa sitten GL-korussa suunnittelemassa vihkisormustani ja siitä tuleekin aika erilainen kuin mitä alun perin ajattelin. Tästä lisää myöhemmin.

Meille on tärkeätä, että myös kaasot ja bestman pystyvät nauttimaan häistämme. He eivät ole meille orjatyövoimaa, vaan luottohenkilöitä, jotka helpottavat hääjärjestelyjä ja mahdollistavat myös meille rennon päivän. Teen mahdollisimman paljon itse, koska olen kontrollifriikki ja koska tekemistä ei oikeastaan ole mitenkään hirveästi. Silti on helpottavaa tietää, että voin tarvittaessa pyytää häätiimiltämme apua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti