sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Se tärkein hääjärjestely

Hieman pelonsekaisin tunnelmin aloin selvittämään, mistä saisimme vihkijän hääpäivällemme. Meille tulee siviilivihkiminen ja maistraatissa tämä olisi tietysti sujunut täysin ongelmitta. Halusimme kuitenkin vihkijän juhlapaikalle eli varaus olisi tehtävä työajan ja -paikan ulkopuolelle. Facebookin hääryhmän keskustelujen perusteella olin saanut sellaisen kuvan, että maistraatista saa tympeätä palvelua, vihkijää on turha kuvitellakaan varaavansa aikaisemmin kuin max puoli vuotta ennen häitä ja silloinkaan ei ole mitään takeita, että saa vihkijän haluamalleen ajankohdalle.

Uudenmaan maistraatin nettisivuilta löysin helposti sähköpostiosoitteen, johon lähetin ensimmäisen tiedustelun. Viestissäni mainitsin tietenkin hääpäivämme, vihkimisen kellonajan sekä paikan. Sain todella nopeasti ystävällisen vastauksen Helsingin toimipisteen vihkijältä, jolla valitettavasti oli toinen varaus samana päivänä klo 17. Hän ehdottikin meille tuntia myöhempää aikaa. Koska en oikein vielä ymmärtänyt, miten maistraatin varaussysteemi toimii, stressaannuin hetkellisesti ajatuksesta, että koko aikataulu olisi muutettava tuntia myöhäisemmäksi (tämä tietty ei olisi ollut niin suuri katastrofi kuin mitä jo pienessä päässäni kuvittelin). Olin myös hieman vihainen itselleni siitä, että en ollut voinut lähettää tätä yhtä sähköpostia jo aikaisemmin...

Päätin kuitenkin vielä selvittää, josko Espoon tai Vantaan toimipisteistä löytyisi meille vihkijä. Soitin maistraattiin, josta minua neuvottiin lähettämään sähköpostia samaan osoitteeseen kuin viimeksi, mutta erittelemään viestissä, mistä toimipisteistä etsin vihkijää. Tämän jos olisin tiennyt jo heti alussa, niin olisin säästynyt paljolta stressiltä. :D Heti seuraavana päivänä minulle soitettiin Espoon toimipisteestä ja sain ilokseni kuulla, että heillä ei ollut vielä yhtään varausta meidän hääpäivälle. Teimme siis varauksen, ja minulle kerrottiin puhelimessa myös yksityiskohdat eli, että vihkijä tulisi ottamaan meihin yhteyttä ja kävisimme keskustelemassa hänen kanssaan seremonian yksityiskohdista. Hintaa toimitukselle tulee noin parisataa euroa plus vihkijän matkakulut.

Mielestäni sain maistraatista todella hyvää ja ystävällistä palvelua. Ehkä kokemukset riippuvat paljon siitä, minkä alueen maistraatin kanssa asioi, mutta minulla ei ainakaan ole mitään valitettavaa. Kaikki meni todella sujuvasti heti kun ymmärsin, miten tulee toimia.

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, olin ollut hieman stressaantunut hääjärjestelyistä. Kuitenkin heti kun vihkijä oli löytynyt, tajusin miten hölmö olin ollut. Meillä on hääpaikka ja vihkijä. Emme me tarvitse mitään muuta. Kaikki muu on vain ekstraa, minkä takia on turha stressata. Noin puolen vuoden kuluttua saan mennä naimisiin ihmisen kanssa, joka on minulle niin monella tapaa se kaikkein parhain ja sopivin kumppani. Totta kai haluamme järjestää kivat juhlat ja toivomme, että kaikki sujuu mahdollisimman hyvin, mutta ne oikeasti tärkeät asiat ovat jotain aivan muuta kuin täydellisesti yhteen sopivat koristeet tai täysin tyhjentävästi laadittu hääinfo. Eyes on the prize jne. ;)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti