keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Have yourself a merry little Christmas

Tunnelmallista joulua kaikille blogini lukijoille!


Omalla kohdallani joulun merkitys on muuttunut vuosien varrella. Enää lahjat eivät ole pääasia, kuten lapsena, vaan nykyään toivon vähemmän materialismia ja enemmän hyvää mieltä ja rentoa tunnelmaa. Hyvä ruoka ja juoma, jouluvalojen ja -koristeiden luoma tunnelma ja tietyt perinteet tekevät joulustani mieluisan. Liika stressaaminen ruokien onnistumisesta ja siivoamisesta sekä turha perfektionismi ovat asioita, jotka saattavat latistaa tunnelmaa ja joihin sorrun usein. Näitä yritän välttää tänä jouluna.


Nyt onneksi kaikki onkin jo aika valmista ja huomenna saamme herätä jouluaattoon. Aamulla keitämme joulupuuron ja aamupäivän ohjelmaan kuuluu lisäksi Lumiukko sekä joulurauhan julistus. Iltapäivällä käymme varmaankin vähän ulkoilemassa ennen joulusaunaa. Saunan jälkeen aletaan valmistamaan jouluillallista, johon kuuluu tällä kertaa mm. mätiä, graavattua ja savustettua lohta, siikacevichetartar, poropataa, juustoja ja suklaafondant. 

Palataan hääaiheisiin taas joulun jälkeen. :)

P.S. Ihan paras glögi syntyy yhdistelmästä kuuma omenamehu + kanelitanko + tilkka gallianoa. Kannattaa kokeilla.;)

3 kommenttia:

 1. Me joimme kyläpaikassa tänään Blossan glögiä hunajatwistillä. :) Oli oikein maukas kupillinen. Muuten ruoka ollut lasten Mummilassa perinteitä kunnioittaen: l ja p-laatikot, kinkku, Mummin graavama lohi piparjuurikermaviilillä, salaatti ja rosolli. Jälkkäriksi Saksasta roudattuja macaroon-leivoksia. Joulujuomana kuivaa valkkua ja Lidlin kuplavettä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todella herkulliselta! Mekin saimme onneksi myös sitä perinteisempää jouluruokaa aaton jälkeen (laatikot ovat herkkua). Graavattiin myös tänä vuonna itse lohi ja siika.:)

   Poista
  2. Mun herkkua on myös laatikot...kun kerran vuodessa VAIN saa niin maistuu tosi hyvältä! Olisihan se vähän hassua maistella lanttulaatikkoa keskellä kesää :D (tottumuskysymys)

   Poista