perjantai 14. elokuuta 2015

Yllättävän stressitön vieraslista

Vaikka minulla on taipumusta kehittää asiasta kuin asiasta hirveä ongelma, vieraslista ei yllättäen ole (vielä) aiheuttanut minulle päänvaivaa. Viimeksi, kun kirjoitin aiheesta, olin huolestunut, että häihimme tulisi liian vähän vieraita. Noh, koska hääbudjettimme on hieman paisunut tämän jälkeen, en ole enää kovinkaan huolissani asiasta.;) Haluamme edelleen kutsua ne kaikkein läheisimmät ystävät ja sukulaiset, mutta yhden vieraan hinta tietenkin hieman rajoittaa juhlien kokoa.

Hernesaarenrantaan tutustumassa.

Olen pohtinut sitä, millä perusteella valitsen, ketä kutsun ja ketä en. Sukulaisista kutsun myös ihmisiä, joita en enää näe kovin usein, mutta koska miellän häät aika vahvasti sukujuhliksi, mielestäni on asiallista kutsua heidät ja haluan näin myös tehdä. Nämä ihmiset ovat kuitenkin olleet tavalla tai toisella mukana elämässäni lapsuudestani asti. Rajan vedän todennäköisesti serkkuihini, koska jos kutsun osan, niin periaatteessa olisi kutsuttava kaikki, mikä taas paisuttaisi budjettiamme.

La Torrefazionen maukas brunssi.

Kavereista haluan kutsua kaikki, jotka ovat olleet meidän molempien kanssa tekemisissä viime vuosina eli olemme nähneet heitä edes kerran-pari vuodessa ja pidämme yhteyttä esim. sähköpostin välityksellä. En halua kuulostaa siltä, että rankkaan pikkumaisesti kavereitani eri kategorioihin. En nimittäin usko, että vieraslistan ulkopuolelle jäävät oikeasti edes haluaisivat osallistua, koska eivät ole enää meidän kanssamme tekemisissä ja sen vuoksi voisi olla hieman vaivaannuttavaa heille tulla sellaisten tyyppien häihin, joita eivät edes kunnolla enää tunne. :D En siis usko loukkaavani ketään tai se ei ainakaan ole missään nimessä tarkoitus.

Hvitträskissä lounaalla.
                 
Entäs sitten ne avecit? Kavereidemme puolisot tietysti tunnemme melko hyvin ja mielellämme juhlimme heidän kanssaan häitämme. Suomessa ei taideta noudattaa samaa perinnettä kuin Jenkkilässä, missä hääkutsu on ainakin sitcomien perusteella aina avecillinen ja sitten stressataan kauheasti, että kenet sinne juhliin veisi mukanaan. :D Minusta olisi hieman kummallista, jos häihimme tulisi joku täysin tuntematon ihminen avecina. Jos kävisi niin kivasti, että ystäväpiiriimme ilmestyisi uusi tyttö-/poikaystävä juuri ennen häitä, mielelläni kutsuisin hänet mukaan juhliin, mutta haluaisin kuitenkin ehkä tavata hänet ensin. Voisi olla avecillekin hieman kiusallista mennä tuiki tuntemattomien ihmisten häihin...

Yllättävä uusi kaveri.
Pihatöiden virvokkeet
              
Olisin hyvin hämmästynyt, jos sukulaisemme yrittäisivät jotenkin puuttua siihen, ketä kutsumme häihimme. En myöskään ole huolissani siitä, aiheuttavatko lapsettomat häämme närää. Oman logiikkani mukaan on ihan positiivinen asia, että vanhemmat pääsevät joskus juhlimaan ilman skidejä.:D Häämme alkavat vasta iltapäivällä, joten jo nukkumaanmenoaikojen ym. suhteen voisi olla hankalaa ottaa lapsia mukaan. Jos vastaan tulisi esim. sellainen tilanne, että kaikki mahdolliset lapsenvahdit osallistuisivat häihimme tai lapsi olisi niin pieni, ettei häntä voisi jättää hoitoon, toki joustaisimme periaatteestamme. 

Eräs ratkaisematon pulma minulla vielä on. Haluaisin lähettää save the date -kortit joulukorttien mukana. Osa serkuistani asuu vielä kotona ja toki haluan osoittaa joulukortin myös heille, mutta miten teen selväksi, että samassa kirjekuoressa tullut save the date -kortti on osoitettu pelkästään vanhemmille?? Tulisiko kortti laittaa vielä omaan pieneen kirjekuoreensa ja siihen nimet päälle vai miten? Toinen probleema piilee siinä, lähettääkö hääkutsuja kahdessa erässä vai ei. Jos alkuperäisen vieraslistan vieraista kovin moni ei pääse juhliin, mielelläni kutsuisin listan ulkopuolelle jääneitä, mutta onko epäkohteliasta lähettää "hätävarakutsuja"?

Kuvituksena satunnaisia otoksia viime viikolta. 

2 kommenttia:

 1. Ihana tuo yllättävä kaveri! :) Tänä kesänä on näkynyt ihmeellisen paljon sudenkorentoja.

  Me mietittiin myös tuota kahdessa erässä kutsumista. Sulho oli sitä mieltä, että tottakai kutsutaan lisää ihmisiä, jos ensimmäiset kutsutut ei pääse paikalle. Suunniteltiin, että vois laittaa "hätävarakutsuja" heti, jos/kun tulee peruutuksia, jotta hätävarakutsut lähtis postiin mahdollisimman nopeasti. Tuntuis itsestäkin inhottavalta, jos saisi hääkutsun vasta viikkoa tai kahta ennen juhlaa. Ajateltiin myös, että kutsutaan "hätävarana" sellaisia chillejä kavereita, joita ei kiinnosta onko heidät kutsuttu ensimmäisessä vai toisessa aallossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kaveri istahti miehen kädelle kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla kuvaaja oli liian hidas, mutta toisella kerralla onnistuttiin nappaamaan lähikuvia tyypistä.:)

   Jep, hätävarakutsut olisi varmasti hyvä laittaa menemään niin pian kuin mahdollista. Jos joku peruu tulonsa ihan viime tinkaan, niin sitten en tiedä, kehtaisinko enää kutsua "varavierasta". Meillä nuo hätävarat olisivat sukulaisia, joten en tiedä, miten chillisti he asiaan suhtautuisivat.:D

   Poista