maanantai 3. elokuuta 2015

Viinin ystävän hääkoristeet

Ajatus viinipullon korkkien hyödyntämisestä hääkattauksessa on käväissyt mielessäni tuon tuosta, mutta olen aina hylännyt sen turhan kliseisenä ja ei-omaperäisenä. Epernayssä eräänä iltana hotellin pihalla samppanjaa maistellessa ja pullon korkkia kädessä pyöritellessä, sama idea hiipi jälleen mieleeni. Koska sulhanen piti ajatusta meidän häihin hyvin sopivana, päätimme siltä istumalta alkaa keräämään korkkeja. Hääviinimme tulevat olemaan isossa osassa jo senkin takia, että ne on raahattu niin hiton kaukaa ;), joten korkit koristeina sopivat erinomaisesti teemaan, vaikka ovatkin ehkä aika käytetty idea. Jos satun vielä muuttamaan mieltäni, niin kerättyjä korkkeja voi hyödyntää kodin sisustuksessa vaikkapa laittamalla ne esille korkeaan lasivaasiin.

Siitä se ajatus sitten lähti.
                                           
Pinterestistä hakusanoilla "wedding wine cork" löytyi vaikka minkälaisia ideoita korkkien hyödyntämiseen koristeluissa. Itseäni miellyttää eniten korkit nimilappujen ja pöytänumeroiden telineinä.

Kuva täältä.

Aidoilla kukilla, kuten neilikoilla, nämä voisivat olla vielä hienommat. Kuva: Etsy.com.
           
Kuva täältä.
                  
Mietin myös korkkien maalaamista esim. spray-maaleilla, mutta voi olla, etten jaksa nähdä niin paljon vaivaa. Tuo korkin ruskea sävy ei periaatteessa kuulu häidemme teemaväreihin, jotka ovat näillä näkymin valkoinen, samppanja ja roosa, mutta tuskin riiteleekään niiden kanssa kovin pahasti.

Kuva: Etsy.com.
        
  Kuva täältä.
                             
Yllä oleva kuva voisi olla meidän tulevasta hääkattauksesta, jos kukat vaihtaisi valkoisiin, maljakon kirkkaaseen ja poistaisi tuon sämpylän (?) tuolta takaa. 

Olen nähnyt tällaisia jakkaroita myynnissä Ison Omenan Decanter-liikkeessä. Kuva täältä.
                      
Sitten vaan pulloa auki! Jos aiomme käyttää korkkeja esim. nimikorttien pidikkeinä, meidän tulisi kerätä niitä noin 60 kappaletta... Jos yllä olevan kuvan tapaan yhteen pöytänumerotelineeseen menee kuusi korkkia, niin määrä nousee jo aika hurjaksi. Ehkä pyydämme apua myös viiniin meneviltä ystäviltämme ja sukulaisiltamme, jotta emme ole täysin deekiksellä ennen häitä.;)

2 kommenttia:

  1. Mui! Mä sain korkkeja yhdestä ravintolasta :) Keräsivät talteen, kun pyysin kauniisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tuo mahdollisuus onkin hyvä pitää mielessä, jos alkaa näyttää siltä, että emme saa omin avuin tarpeeksi korkkeja kasaan.;)

      Poista