torstai 1. kesäkuuta 2017

Multitaskaajan tunnustuksia

Tiedättehän sen tunteen, kun syventyy johonkin äärimmäisen kiinnostavaan asiaan niin täysillä, että tunnit vain hujahtavat? En minäkään. Tätäkin tekstiä aloittaessani selasin samalla facebookia, etsin kotiin uusia julisteita Deseniolta, pinnasin Pinterestissä, luin erästä blogia, söin lounasta ja tein vähän töitä. 

Mistä tämä multitaskausmania sitten johtuu? Ei tarvitse olla neurologi löytääkseen yhteyden keskittymisongelmien ja sosiaalisen median välillä. Facebook, Pinterest, Instagram ym. tarjoavat aivoille nopeita palkintoja jokaisesta klikkauksesta. Työpäivän aikana somen sijasta keskittymiskykyä häiritsevät sähköposti, käytävältä kantautuvat äänet ja ylipäätään se, että on monta asiaa yhtä aikaa meneillään (kaksi näyttöä täynnä välilehtiä = normipäivä). Myös tiedon määrä ja lähes rajaton saatavuus pistävät pollan sekaisin töissä ja vapaa-ajalla. Olen esimerkiksi monta kertaa päättänyt alkaa opettelemaan valokuvausta, kuvien muokkausta ja graafisten työkalujen käyttöä, mutta rajattomien mahdollisuuksien äärellä on vaikea saada otetta mistään. Niinpä palaan selaamaan facebookia.

Kesällä someriippuvuus onneksi lievenee, kun kännykän tuijottamisen sijasta pihatyöt, pyörälenkki tai kirjan lukeminen parvekkeella houkuttelevat enemmän. Helatorstai tarjosi oivan tilaisuuden minilomalle, joten suuntasimme Turkuun Radisson Blu Marina Palace -hotelliin. Säät suosivat perjantaina, joten vietimme päivän kaupungilla kävellen ja terasseilla istuskellen. Sushi-lounasta söimme tunnelmallisessa Kauppahallissa ja jälkkäriksi kelpasivat Piece of caken herkulliset leivokset. Illallista nautittiin Gustavo-ravintolassa.


Kollaasit tein PicMonkeylla, joka on tarpeeksi helppokäytöinen olemattoman keskittymiskyvyn omaavalle.
Pitkän viikonlopun mahdollistama kotimaanmatka on kiva sekä helppo irtiotto arjesta, jonka voimin ehkä jaksaa taas sinne kesälomaan asti. Päädyin muuten lopulta tilaamaan jopa viisi julistetta Deseniolta. Näistä lisää sitten, kun saapuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti