sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Hääillallinen osa III - ohjelma

Hääjuhlassamme puheet pidettiin pääruoan jälkeen ennen kakkukahveja. Olimme pyytäneet puheenpitäjiä ilmoittautumaan etukäteen toiselle kaasolle, mutta myös ex tempore -puheet sallittiin. Näitä tulikin jopa kolme kappaletta, kun mieheni isovanhemmat ja eräs ystäväni innostuivat lausumaan muutaman sanan. "Viralliset" puhujat olivat sulhasen isä, kaasot sekä sulhasen äiti. Kaikki puheet olivat mielestäni oikein onnistuneita ja hauskoja. Kaasoni mm. lukivat pätkiä blogistani! Suurin osa häävieraista eivät tienneet blogin olemassaolosta ja kukaan ei minulta jälkeenpäin kysellyt asiasta, joten tämä kohta puheesta saattoi mennä vierailta vähän ohi.

Viimeisen ohjelmanumeron aika koitti, kun vieraat olivat hakeneet kahvit ja kakun. Olin tehnyt miehelleni power point -esityksen kuvistamme vuosien varrelta. Esityksen taustalla soi Jason Mrazin I´m yours.Esityksen jälkeen mieheni piti vielä minulle puheen. Puheen, kuten kuvaesityksenkin pääsanoma taisi olla se, kuinka paljon olemme vuosien varrella kasvaneet ja kokeneet yhdessä ja kuinka kumpikin odottaa innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. :)

Mielestäni häissämme oli juuri sopivasti ohjelmaa illallisen aikana. Pääasia kuitenkin oli, että vieraat saivat nauttia ruoasta rauhassa ja jutella keskenään. Jos muistan oikein, illallinen kesti kokonaisuudessaan aika tasan kolme tuntia (klo 18-21). Pysyimme siis yllättävän hyvin laatimassani aikataulussa, vaikka ei sillä ollut tässä vaiheessa enää väliä. Power point -esityksen onnistuminen vähän jännitti etukäteen, mutta onneksi musiikki kuului ja oli synkassa esityksen kanssa.

Jos jotain olisi pitänyt tehdä toisin hääillallisen suhteen, niin olisin yrittänyt käydä kaikissa pöydissä juttelemassa vieraiden kanssa illallisen aikana (nyt keskityin lähinnä kaveripöytiin) ja varmistanut, että kaikki vieraat ovat pöydissä ennen kuvaesityksen alkua (äitini oli naistenhuoneessa esityksen ajan). Ehkä myös vähän hätiköimme eteenpäin ohjelmassa, joten olisin ottanut vielä iisimmin ja antanut illan soljua eteenpäin omalla painollaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti