perjantai 24. heinäkuuta 2015

Back in business

Terveisiä Ruotsista, Saksasta ja Ranskasta (+ Belgiasta, jonka kautta ajoimme Ranskaan)! Saatoitte ehkä arvatakin, että tämä epätyypillisen pitkä hiljaiselo johtui kesälomamatkastamme. Koska olen vainoharhainen, en halunnut julkaista blogissa reissumme tarkkaa ajankohtaa, mutta lähdimme siis matkaan toissa maanantaina ja palasimme takaisin Suomeen tänään. Matka onnistui erittäin hyvin, eikä vastaan tullut ikäviä yllätyksiä (paitsi yksi valtava hämähäkki hotellihuoneessa, mutta kerron siitä myöhemmin). Eniten jännitin sitä, pääsemmekö takaisin kotiin ilman pienintäkään lommoa autossa. Varsinkin sen jälkeen, kun hääjuomat oli ostettu ja pakattu paksiin, olin täysin vakuuttunut, että joku ajaa vielä peräämme.:D Mutta ehjänä selvittiin, vaikka eräs kreisi hollantilainen yritti ajaa päälle autobaanalla ja pari muutakin sykettä nostattavaa tilannetta tuli vastaan, mutta se on varmasti ihan odotettavissa noin pitkällä ajomatkalla. Kirjoittelen matkakertomusta pikkuhiljaa ja yritän mahduttaa väliin postauksia myös muista aiheista, jotta ette täysin kyllästy.

Tällaisia maisemia saimme ihastella matkan aikana

Mutta first things first; innosta hihkuen esittelen meidän hääsamppanjan eli Champagne G. Tribaut -talon Rosé de Réserve -viinin. Hieman yllätyimme valinnastamme, koska meillä ei ollut tarkoituksena ostaa nimenomaan rosé-samppanjaa hääjuomaksi. Kyseinen yksilö vain osoittautui niin ylivoimaisen maukkaaksi, että suunnitelmat muuttuivat sillä hetkellä. Mietimme vielä hetken, olisimmeko ostaneet myös saman talon Cuvée de Réserveä toiseksi kaadoksi, mutta päädyimme kuitenkin ostamaan 24 pulloa pelkkää roséeta. Tämähän tarkoittaa sitä, että pinkki tulee todennäköisesti näkymään myös häidemme teemavärinä alkuperäisiä suunnitelmia voimakkaammin.;) Samppiksemme on valmistettu Chardonnay- (80 %) sekä Pinot Noir -rypäleistä (20 %) ja joukkoon on lisätty Champagnen alueen punaista viiniä (rosé d´assemblage). Kerron lisää G. Tribaut -talon viinityylistä varsinaisen matkakertomuksen yhteydessä.


Loppupäivän aion ottaa rennosti ja yrittää palautua tästä pienoisesta kulttuurishokista, minkä kolmessa eri maassa reissaaminen ja sen jälkeen Suomeen palaaminen aiheuttaa. Maanantaina koittaa taas arki, kun palaan takaisin töihin. Miehellä lomat jatkuvat vielä parin viikon ajan, joten pitää yrittää keksiä kivaa tekemistä myös arki-illoille.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti