lauantai 3. tammikuuta 2015

Location, location, location

En ole vielä juurikaan maininnut sellaista häiden kannalta oleellista asiaa kuin juhlapaikka. Tähän on myös syynsä. Meillä saattaa jo olla hääpaikka tiedossa, mutta koska asia ei ole vielä varmistunut, niin en halua nuolaista ennen kuin tipahtaa. Voisin siitä huolimatta listata muutamia muita paikkoja, jotka saattaisivat soveltua häidemme viettoon.


Koska aiomme näillä näkymin hakea osan hääjuomistamme Ranskasta ensi kesänä, hääpaikalle tulisi voida tuoda omat juomat. Haluaisin juhlatilan sisustuksen olevan melko pelkistetty ja modernihko/ajaton. En ole ikinä unelmoinut kartanohäistä juuri sen vuoksi, että kartanoiden sisustus on usein kaikessa upeudessaankin hieman liian rönsyilevä omaan makuuni. En myöskään haluaisi tilan sisustukseen kuuluvan voimakkaita värejä, jotka eivät sovi häiden teemaväreihin. Tilaan tulisi mahtua noin 60 henkeä illallistamaan.


Siis tämä hääpaikkabusinesshän on aivan loputon suo, mutta melko pienellä vaivalla löysin muutamia paikkoja, jotka näyttäisivät täyttävän kriteerimme. Näistä Helsingin kaupunginmuseo ja Agroksenmäen holvikellari ovat ehkä hieman liian kalliita budjettiimme. Suomenlinnan Ruutikellari saattaisi jäädä liian pieneksi, mutta Myllysali voisi olla juuri sopiva meidän tarpeisiimme. Magito on kuvien ja kuvailujen perusteella joko ihanan industrial-henkinen tai aivan liian kolkko, joten sen sopivuudesta en vielä menisi takuuseen. Albergan kartanosta löysin hieman ristiriitaista tietoa siitä, saako tilaan tuoda omat ruoat vai ei.

Edit: Albergan kartanoon saa/pitää tuoda oma pitopalvelu, koska siellä ei ole kunnollista keittiötä.

Miss Murphyn hääpaikkalista:

Suomenlinnan Ruutikellari
Suomenlinnan Myllysali
Helsingin kaupunginmuseo
Magito
Agroksenmäen holvikellari
G18 
Albergan kartano 

Käykö teille koskaan niin, että vaikka olisitte kovastikin innostuneet jostakin asiasta, niin tosipaikan tullen ei millään jaksaisi tehdä mitään asian eteen? Tuollainen tietynlainen saamattomuus kaikissa asioissa, jotka pitää hoitaa, ärsyttää minua itsessäni suunnattomasti. Heti kun jostakin asiasta tulee "pakko", menetän kiinnostukseni. Näin käy varsinkin silloin, kun tehtävä tuntuu jotenkin todella suurelta. Pikkutarkan luonteen omaavana haluaisin aina tietää kaikesta kaiken, mikä ei kovinkaan usein ole mahdollista tai vaatii aivan liikaa työtä. Tällöin turhaudun helposti. Pääkaupunkiseudulla on niin runsaasti kivoja juhlatiloja, että tuntuu täysin mahdottomalta löytää se juuri meille oikea paikka. Noh, toivotaan, että alkuperäinen suunnitelmamme toteutuu, jolloin emme joudu lähtemään mukaan hääpaikkarumbaan.

                                                        Kuvat Pinterest

Jos te tiedätte muita tyylikkäitä juhlapaikkoja Helsingistä/Espoosta, joihin saa viedä omat ruoat ja juomat ja joiden vuokra on alle 800 euroa, kertokaahan niistä kommenttiboksin puolella.:) Olisi myös mukava tietää, jos teillä on jo kokemusta joistakin listaamistani juhlatiloista.

4 kommenttia:

 1. Upeita juhlapaikkavaihtoehtoja, toivottavasti se oikea juhlatila löytyy :)

  Lisäsin tämän uudet blogilöydön hääblogilistalleni ja jään seuraamaan suunnitelmien etenemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan.:) Kiva, että lisäsit blogini listallesi ja tervetuloa seuraamaan suunnitteluja. Hienoja graafisia tuotteita omassa blogissasi, täytyykin tutustua niihin vielä tarkemmin.:)

   Poista
 2. Moikka,

  Siis mikä paikka toi toinen kuva tässä yläpuolella on? Katselen tässä hääpaikkoja ja toi näyttää sellaiselta mikä meille voisi just sopia, jos vaan tilaa on tarpeeksi hääseurueelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti osaa sanoa, mistä tuo kuva on otettu. Kuva on Pinterestistä, joten saattaa olla myös ulkomailta. Toivottavasti sopiva hääpaikka löytyy! :)

   Poista