keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Huvila ja holvikellari

Tästä meidän juhlapaikan etsinnästä ei oikein näytä tulevan yhtään mitään. Molemmat varmaan vaan odottavat, että jostain ilmestyisi taianomaisesti se unelmien hääpaikka (sopuhintaan). Tiedon haku kuuluu isona osana omaan työhöni. Haen artikkeleita ja kahlaan niitä läpi etsien juuri tiettyä tiedon jyvästä. Mutta sitten kun pitäisi etsiä tietoa juhlapaikoista (omia häitään varten, joiden pitäisi varmaan olla todella ensisijainen asia elämässä) ja vertailla niitä keskenään, niin ei millään huvittaisi. Jospa siis yrittäisin lähestyä ongelmaa pienemmissä paloissa eli esimerkiksi pari tilaa/postaus. Ensimmäisenä esittelen kaksi juhlapaikkaa, joissa olen myös itse käynyt jokunen vuosi sitten. Tiedonlähteenä hyödynsin kaveriani, joka juhli kyseisissä tiloissa häitään sekä väitöskaronkkaansa. Molempiin tiloihin saa/pitää tuoda oma pitopalvelu.

Karhusaaren taidekeskus (Sinebrychoffin huvila)

Karhusaaren taidekeskus (klik) sijaitsee meren rannalla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Minulla ei ole tarkkaa muistikuvaa huvilan sisätiloista, mutta muistan, että osa vieraista oli jouduttu sijoittamaan eri huoneeseen. Tämä huoneiden pienuus ja pohjapiirustuksen sokkelomaisuus on varmasti aika yleinen ongelma kartano-/huvilahäissä. Meille on tulossa niin pienet häät, että ehkäpä saisimmekin kaikki vieraat ängettyä samaan huoneeseen. Koko taloon mahtuu noin 100 henkeä, mutta huoneiden koosta en löytänyt tarkkaa tietoa.

Tietoni pohjautuvat vuoden 2013 hinnastoon, mutta en usko tilanteen juurikaan muuttuneen tästä. Vuokrattaviin tiloihin kuuluvat pohjakerroksen keittiö- ja ruokailutilat sekä 1. kerroksen salonki, vanha ruokasali, peilisali, lasikuisti ja aputila. Vuokra-aika on klo 08-01. Korvaukseen lasketaan mukaan myös tilaisuuden valmisteluun ja loppujärjestelyihin käytetty aika. Juhlakerros + keittiö maksavat yhteensä 631,30 euroa 1-9 tunnin ajalta (yhdeksän tuntia on minimi, joka laskutetaan). Jokaisesta lisätunnista veloitetaan 66,20 euroa. Kellarikerros kustantaa 198,30 euroa 1-5 tunnin ajalta. Itse ymmärsin tämän hinnoittelun niin, että häitä varten ei tarvitsisi varata kuin tuon juhlakerroksen, koska siihen sisältyy myös keittiön käyttö, mutta en ole varma asiasta.

Hinta sisältää huonetilat kalusteineen ja varusteineen. Ovien avaamisesta ja sulkemisesta voidaan laskuttaa vielä erikseen. Siivous tilaisuuden jälkeen maksaa 229,20 euroa (jos siivous tapahtuu sunnuntaina, mikä viikonloppuhäissä on varmasti ainoa vaihtoehto).

Haluaisin käydä tutustumassa huvilaan paikan päällä, koska se on kaikista mahdollisista lisäkustannuksista huolimatta melko edullinen. Hieman mietityttää, onko 01 liian aikaista juhlien loppumiselle, mutta toisaalta Länsiväylältä pääsee nopeasti Helsingin keskustaan jatkoille.

Albergan kartano

Leppävaarassa sijaitsevan Albergan kartanon (klik) vuokrattaviin tiloihin kuuluvat holvikellari sekä flyygelisali. Flyygelisali maksaa 246,50 euroa/5 tuntia ja holvikellari 408,80 euroa/9 tuntia. Lisätunneista veloitetaan 60,10 euroa/tunti. Toisin kuin Karhusaaren huvilassa, Albergan kartanossa juhlien valmisteluun kuluvasta ajasta ei laskuteta. Tilat saa käyttöön juhlapäivän aamuna kello 10 ja tilat tulee olla tyhjinä viimeistään klo 02 eli täällä saisimme juhlia pidempään kuin Karhusaaressa. Jälkisiivouksesta veloitetaan ajankohdasta riippuen 100-160 euroa. Keittiö löytyy ruoan lämmitystä varten, mutta ruokaa ei saa valmistaa tilassa paloturvallisuussyiden takia. Myöskään kynttilöitä ei saa polttaa. Astiat ja pöytäliinat on hankittava itse.

Hinnat ja ehdot ovat mielestäni erittäin kohtuulliset. Innostuin myös mahdollisuudesta hoitaa vihkiminen flyygelisalissa. Tosin en tiedä, veloitetaanko salista aina viiden tunnin mukaan vai sen mukaan, miten pitkään sali on käytössä. Tämä pitää vielä varmistaa. Flyygelisaliin mahtuu ilman pöytiä vain noin 50 henkeä, mikä saattaa olla ongelma jos häihimme saapuu lähes 60 henkeä (sopu sijaa antaa?). Holvikellariin mahtuu 60-70 henkeä illallistamaan.

Vaikka edellisessä postauksessa olinkin sitä mieltä, että holvikellarimainen tila ei välttämättä sopisi meidän klassisen elegantteihin ;) häihimme, niin ihastuin todella paljon näihin Albergan kartanossa otettuihin hääkuviin: http://johannahietanen.livejournal.com/15201.html. Flyygelisali olisi aivan täydellinen vihkimiselle ja holvikellari olisi varmasti ihanan tunnelmallinen tila hääillalliselle. Pitkästä aikaa tunsin taas tuttua innostusta ja pientä jännitystä vatsan pohjassa. Olisiko tässä meidän hääpaikkamme? Sulhanenkaan ei vastustanut, joten taidamme seuraavaksi käydä katsomassa kartanoa ihan paikan päällä. Toivotaan, että meidän hääpäivälle ei ole vielä tehty varausta.

Laitoin tällä viikolla taas yhden tarjouspyynnön pitopalveluun (Bistro o mat -catering). Toivoisin todella, että heiltä saisi meidän budjetille sopivan tarjouksen, koska pidämme molemmat heidän Kirkkonummella sijaitsevasta ravintolasta todella paljon. Jos juhlapalvelun ruoka on yhtä hyvää kuin ravintolassa, niin laadukas hääillallinen olisi taattu. Toisaalta, jos päädymme edulliseen Albergan kartanoon, niin pitopalvelulle jäisi taas hieman isompi osuus budjetista. Muutenkaan hääbudjettimme ei ole enää niin tiukilla kuin miltä alkuvuodesta näytti. Kerroinkin jo hieman oman alani työllisyystilanteesta Risuja ja säästösuunnitelmia -postauksessa. Nyt työtilanteeni häävuoden osalta näyttää taas paljon paremmalta, joten voimme jatkaa hääsuunnitteluja hieman rennommin ottein. Järki toki on pidettävä mukana, jotta budjetti ei ihan riistäydy käsistä.;)

Mutta siis, palataanpas alkuperäiseen aiheeseen. Olisi kiva kuulla, jos jollakin teistä lukijoista on kokemusta Karhusaaren huvilasta tai Albergan kartanosta. Tai vaikka ei olisi edes kokemusta, niin mielipiteitä otetaan silti vastaan. Kumman näistä kahdesta vaihtoehdosta sinä valitsisit?  

2 kommenttia:

 1. Kuljen päivittäin tuon Karhusaaren taidekeskuksen ohi ja mietin itse asiassa juuri tällä viikolla onkohan siellä mahdollista järjestää häät. Ilmeisesti siis on. :)
  Olen itse asiassa ollut karonkassa tuolla Albergan kartanossa ja ainakin kellari oli tosi tunnelmallinen, joskin talvella aika viileä. Voi olla, että vaikka merellinen vaihtoehto tavallaan miellyttäisi valkkaisin kyllä itse Albergan, etenkin noiden linkkaamiesi kuvien perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kuljen myös Karhusaaren ohi päivittäin ja usein katse kiinnittyy kauniiseen huvilaan. Toisaalta ajattelen, että syyshäissä merellinen ympäristö ei välttämättä ole ihan must vaikka kaunis onkin. Alberga on myös oma suosikkini tällä hetkellä. Ehkäpä pitää kuitenkin käydä vielä tsekkaamassa myös Karhusaaren huvila, koska en tosiaan enää muista, miltä tila näytti sisältä.

   Poista