lauantai 5. maaliskuuta 2016

Hei hei rahat, hellou Malediivit!

Ensimmäisen kerran avasin häämatkasuunnitelmiamme Lupaus seikkailusta -postauksessa. Koko ajan mielessämme ovat olleet palmut, valkoinen hiekka ja turkoosi meri. Pitkään ykköspaikkaa piti Mauritius ja villinä korttina kannoilla seilasi Karibian risteily. Katselimme jo Mauritiukselta all inclusive -hotelleja, kunnes vastaan tuli yllättävä deal breaker; Mauritiuksella on syyskuussa kevät, mikä tarkoittaa noin 25 asteen keskilämpötilaa. Ihan rantakelit siis, mutta huonolla tuurilla lämpötila voi olla Suomen kesän lukemissa. Karibia karsiutui pois hurrikaanikauden vuoksi. ABC-saarista kiinnostuimme kovasti, koska esimerkiksi Curacao ja Aruba ovat hurrikaanien ulottumattomissa. Etsimme myös Thaimaasta syrjäisempiä kohteita, joissa perinteinen taikkula-turismi ei olisi niin näkyvää.

Karsastin aluksi hieman Malediiveja kohteen korkean hinnan takia ja koska saaret ovat niin hankalasti saavutettavissa (kolme lentoa, joista viimeinen vesitasolla). Sitten löysimme Komandoo Island Resort & Span, joka on rankattu Malediivien viidenneksi parhaaksi resortiksi (klik). Komandoo saari on erittäin pieni ja eksklusiivinen majoittaen lomailijoita vain 65:ssä beach tai water villassa. Lisäksi koko resortti on luokiteltu k18-alueeksi. Toinen vaihtoehtomme oli Kuredu-resort, josta olemme kuulleet paljon hyvää. Kuredu on suurempi kuin Komandoo, mikä tarkoittaa tietysti myös sitä, että saarella on enemmän aktiviteettejä ja useampia ravintoloita. Komandoolla on ainoastaan kaksi ravintolaa, mikä aluksi hieman arvelutti meitä kulinaristeja, mutta ruoka oli saanut niin erinomaisia arvosteluja, että emme ole huolissamme sen laadusta tai monipuolisuudesta. Uskon, että resortin pienuuden vuoksi myös ruokaan pystytään panostamaan. Mauritiuksen olisimme valinneet juuri sen takia, että siellä olisi ollut enemmän tekemistä kuin Malediiveilla, mutta nähtyämme kuvia Komandoosta, yllättäen rento rantaelämä paratiisissa alkoikin houkuttelemaan. Käänsimme siis täysin kelkkamme, kun päädyimme valitsemaan vielä mahdollisimman pienen resortin. :DVarasimme all inclusive -paketin beach villasta pariksi viikoksi. Pakettiin kuuluu aamiainen, lounas ja päivällinen, iltapäivätee, juomat (sekä 50 % alennusta "premium" juomista), osa mini baarin valikoimasta, yksi sunset cruise, snorklaus- ja purjelautailuopetusta, päivittäiset retket läheiselle asumattomalle saarelle ja kuntosalin, tenniskentän ym. aktiviteettien sekä kajakkien ja purjelautojen vapaa käyttö.
Halpaa tällainen lysti ei toki ole ja jouduimme kyllä nukkumaan yön yli ennen kuin saimme tehtyä päätöksen. Siitä tiesin, että olimme tekemässä oikean valinnan, koska jännitin koko seuraavan päivän, että onko resortti jo täynnä ennen kuin ehdimme varata oman villamme. Onneksi meille oli vielä tilaa. Karibian risteily olisi ollut noin pari tonnia halvempi vaihtoehto ja Curacao ja Aruba olivat muistaakseni samassa hintaluokassa tai eivät ainakaan huomattavasti halvempia tasoonsa nähden.

Kaikki kuvat: tjareborg.fi

Olemme molemmat järkeviä rahankäyttäjiä, ja itse saatan harkita hankintojani hyvinkin tarkkaan. Se, että käyttää niin suuren osan säästöistään häihin ja häämatkaan, ei välttämättä kuulosta järkevältä toiminnalta ihmiseltä, jolla ei ole vakituista työpaikkaa ja joka oli vasta vuosi sitten työttömänä. Työttömänä ollessani en kuitenkaan harmitellut sitä, etten ollut säästänyt enemmän ja elänyt askeettisemmin, vaan päinvastoin toivoin, että olisin käyttänyt rahaa huolettomammin silloin kun vielä pystyin. Materia ei tuo pitkäkestoista onnea, mutta elämyksille on vaikea määritellä arvoa. Mielestäni on myös tärkeätä arvostaa itseään niin paljon, että haluaa suoda itselle näitä elämyksiä. Varsinkin me naiset käytämme usein enemmän rahaa muiden ihmisten tarpeisiin kuin omiimme. Terve itsekkyys kunniaan!

Eikä häämatkan tietenkään tarvitse maksaa omaisuutta. Varmasti ihanan elämyksen saa kokea missä tahansa, minne oman rakkaansa kanssa matkustaa. Mutta jos on ikinä haaveillut once in a lifetime -matkasta paratiisisaarille, häämatka on mitä parhain syy toteuttaa tämä haave.:)

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta! Minäkin olen pohtinut häämatkaa ja käynyt samoja kohteita läpi. Toisaalta mies ei niin innostu rantalomasta, joten varmaan jäämme Eurooppaan ja yritämme yhdistää molempien toiveet :)

  Mutta silti. Teille tulee niin upea matka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Euroopan kohteista suosittelen Nitsaa kaupunki- ja rantaloman yhdistelmäksi! Mekin suositaan yleensä reissuillamme kaupunkikohteita, mutta häämatka ajateltiin viettää löhöten. Saa nähdä, kyllästytäänkö jo ensimmäisen viikon jälkeen.;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Vieläkin tuntuu uskomattomalta, että me oikeasti ollaan menossa tuonne puolen vuoden kuluttua.:)

   Poista