torstai 25. helmikuuta 2016

Damn you hääinfo!


Hääinfo on aiheuttanut minulle päänvaivaa ja stressiä viime aikoina, koska niin monta asiaa pitäisi vielä hoitaa ennen kuin kutsut infoineen voi lähettää.

Juhlapaikan kanssa pitäisi sopia juhlan aikataulusta. Mihin aikaan illallinen suunnilleen alkaa, entä bileet? Haluammeko maksaa lisätunneista vai loppuvatko juhlat puolen yön aikaan? Jos emme ota lisätunteja, meidän tulisi päättää ja varata mahdollinen jatkopaikka. Hääinfoa kirjoittaessani ajattelin ensin, että siinä tulisi kertoa tarkasti koko illan aikataulusta, mutta asiaa tarkemmin mietittyäni tulin siihen lopputulokseen, että vieraille riittänee tieto aloitus- ja lopetusajasta. Aikataulu kuitenkin muuttuu sen mukaan, miten kauan vihkimiseen ja illalliseen jne. menee. Meidän hääillallinen tarjoillaan pöytiin ja pääruokavaihtoehdot ovat liha tai kala. Vieraat valitsevat pääruoan ilmoittautumisen yhteydessä. Ajattelimme, että hääinfossa ei tarvitsisi paljastaa tarkempaa menua, mutta toki saattaa tulla kyselyitä, että mitäs se kala nyt sitten on ja mitkä ovat lisukkeet jne.

Häämatkarahastolle pitäisi ehkä perustaa oma tili. Nämä tilinperustamisbisnekset ovat meille erityisen haastavia, koska olemme yrittäneet perustaa yhteistä ruokakauppatiliä noin kymmenen vuoden ajan ja häätiliä jo yli vuoden. :D Häämatkan kohde pitäisi myös päättää, jos sen haluaa mainita hääinfossa. Mielestäni olisi ihan asiallista kertoa vieraille, mihin heidän rahansa menevät. Myös lahjalista tulisi saada valmiiksi Juhlat.fi-palvelun ilmaiselle juhlasivulle ja sivut pitäisi muutenkin saada kuntoon, jotta vieraat löytävät sieltä lisätietoa.

Hotelleista voisi kysyä paljousalennusta juhlavieraille. Tosin tulimme jo siihen lopputulokseen, että emme ehkä kuitenkaan puutu vieraiden majoitukseen. En usko, että alennus olisi niin huomattava, eikä ole mitään takeita, että suurin osa vieraista siltikään haluaisi yöpyä juuri kyseisessä hotellissa (Helsingissä niitä vaihtoehtoja riittää). Tai entä jos valitsemamme hotelli ei pidäkään kiinni lupaamistaan hinnoista tai on muuten epämiellyttävä, niin saammeko sitten kuulla tästä jälkikäteen vierailtamme. Mitä vähemmän muuttujia, sen parempi. ;)

Ennen kutsujen lähettämistä on pyydettävä maistraatista vihkijä, jotta voimme olla varmoja, että vihkiminen juhlapaikalla toteutuu suunnitelmiemme mukaan. Helsingin maistraatista jo kyselin vihkijää, mutta valitettavasti hänellä oli jo toinen varaus. Hän tosin ehdotti tuntia myöhempää aikaa, mikä ei myöskään olisi mahdoton ajatus. Odottelen kuitenkin vielä vastausta Espoon ja Vantaan toimipisteistä. 

Hääjärjestelyt ovat kieltämättä stressanneet aika paljon viime aikoina. Tuntuu siltä, että en kestä yhtäkään muutosta suunnitelmissa tai takapakkia (näistä lisää myöhemmin), mikä on omituista, koska olen näin yleisesti ottaen aika rauhallinen luonne. Ehkäpä häät ovat vaan vähän herkkä asia. ;) Tosin töissäkin eletään melko kiireistä aikaa, joten ehkäpä se heijastuu myös muuhun elämään ja yleisesti toleranssiin pieniä vastoinkäymisiä kohtaan. Kyllä tämä tästä... Toivottavasti en ole puolen vuoden kuluttua tässä tilanteessa. ;)

2 kommenttia:

  1. Meillä ei lue hääinfossa juhlien lopetusajankohtaa, hups :D Minä en jaksanut säätää maistraatin kanssa, joten päädyimme siihen että menemme aikaisemmin viikolla maistraatissa naimisiin ja juhlapaikalla on vain aloitusseremonia. Silti meidän kutsuissa lukee, että juhla alkaa vihkimisellä juhlapaikalla... Heh, ja monta muutakin "pikku" juttua siellä on vähän niin ja näin. Mutta ajateltiin, että lopun "olkaa yhteydessä, mikäli herää kysyttävää" pelastaa! Eiköhän ihmiset soita jos jokin asia on kovin epäselvä :) Tsemppiä infon rakentamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Kyllä sitä itsekin toki ymmärtää, että ei se hääinfon sisältö ole niin justiinsa ja vieraat varmasti saavat halutessaan lisätietoa. Varmasti riippuu paljon omasta luonteesta, miten vakavasti ottaa tällaiset asiat.;)Pikkujuttujahan nuo ovat, pitäisi osata ottaa rennommin.:)

      Poista