Seuraaville neljälle päivälle suunnittelimme tilavierailut ja mies lähetti sähköpostia niille tiloille, jotka vaativat varauksen. Alustavasti olemme suunnitelleet vierailevamme seuraavissa samppanjataloissa:
André Jacquart
Doyard
Champagne Barnaut
Champagne G. Tribaut
Mailly Grand Cru
Paul Bara
Piper-Heidsieck
Champagnen alueelta jatkamme matkaa Mainzin kylään Rheingaun viinilaksoon, jossa meillä on tarkoituksena piipahtaa ainakin Robert Weilin, Prinz Von Hessenin sekä Toni Jostin tiloilla.
Meidän matkasuunnitelmassa meni hieman metsään se, että olemme Champagnen alueella viikonloppuna, jolloin osa tiloista on kiinni. Kaikista samppanjataloista ei myöskään vastattu kyselyihimme, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jotta ehtii keksiä vielä varasuunnitelmia. Toisaalta alueelta löytyy runsaasti myös sellaisia tiloja, joihin varausta ei tarvita, joten kuivin suin tuskin jää, vaikka ei jaksaisi nähdä vaivaa etukäteissuunnitteluun.
Tilavierailujen suunnittelussa käytimme apuna nettiä sekä Essi Avellanin Matka Champagneen -kirjaa, jonka saimme lainaksi mieheni äidiltä. Kerron sitten matkan jälkeen, minkälaisia mielikuvia tilavierailuista jäi ja tuliko vastaan yllätyksiä. Hieman olen huolissani siitä, miten ranskalaiset viinitilalliset suhtautuvat meihin turisteihin, mutta toisaalta uskon, että turismiin on Champagnessa jo totuttu. Ihan normaaleita kohteliaisuussääntöjä noudattamalla pitäisi siis pärjätä. Kuulette sitten myöhemmin, millaisiin eriskummallisiin tilanteisiin kenties törmäsimme matkamme aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti